V ponedeljek osem novih potrjenih okužb, ena oseba umrla

Na praznični ponedeljek je bilo ob 541 izvedenih testiranjih potrjenih osem novih okužb z novim koronavirusom, je objavila vlada. Skupaj je potrjenih okuženih 1220.

Skupaj so doslej v Sloveniji opravili 35.946 testiranj, potrjenih pa 
je bilo 1220 okužb z novim koronavirusom. Foto: Miha Koron
Skupaj so doslej v Sloveniji opravili 35.946 testiranj, potrjenih pa je bilo 1220 okužb z novim koronavirusom. Foto: Miha Koron

SLOVENIJA > Skupno število hospitaliziranih je bilo 103, to je osem več kot v nedeljo, na intenzivni negi jih je bilo 35. Ob eni dodatni smrti se je število umrlih dvignilo na 56.

Na velikonočni ponedeljek je bila tako potrjena ena okužba več kot v nedeljo ob nekoliko manjšem številu opravljenih testiranj. V nedeljo je bilo teh namreč 554.

Skupaj so doslej v Sloveniji opravili 35.946 testiranj, potrjenih pa je bilo 1220 okužb z novim koronavirusom.

Za osem se je povečalo število hospitaliziranih zaradi bolezni covid-19, medtem ko je bil na intenzivni negi en bolnik več. V ponedeljek ni bil iz bolnišnic po državi odpuščen noben bolnik.

Število potrjenih okužb se je v zadnjih dneh tako zmanjšalo, a kot je na današnji novinarski konferenci poudaril vladni govorec Jelko Kacin, se je v preteklih prazničnih dneh odvzema vzorcev udeležilo bistveno manj ljudi.

Na tej podlagi o nadaljevanju trendov ni mogoče sklepati, je dejal in opozoril, da je v bolnišnicah vsak dan več bolnikov s covidom-19, prav tako raste število bolnikov na intenzivni negi.


Najbolj brano