Lent je povsem pripravljen, a virus še ne poslavlja

Za organizatorje Festivala Lent je negotovost pred začetkom poletja že stalnica, letos pa je zaradi epidemije še več neznank. Ni jasno, kdo od nastopajočih bo lahko prišel v Maribor, župan Saša Arsenovič ne izključuje niti možnosti, da Lenta letos sploh ne bo. Gotovo pa ga ne bo med 26. junijem do 4. julijem, kot so načrtovali.

 Ni jasno, kdaj bodo odri, stojnice in obiskovalci spet napolnili mariborski Lent.   Foto: STA
Ni jasno, kdaj bodo odri, stojnice in obiskovalci spet napolnili mariborski Lent.  Foto: STA

MARIBOR > “Festival Lent je popolnoma pripravljen, žal pa v zadnjem času prejemamo odpovedi predvsem čezoceanskih skupin. Pripravljeni smo, verjetno pa nas bo situacija silila v spremembe, o katerih že intenzivno razmišljamo,” pravi direktor Narodnega doma Maribor Vladimir Rukavina.

Župan Saša Arsenovič ni optimističen, saj je po njegovih ocenah glede na trenutne razmere v mestu in državi zaradi epidemije novega koronavirusa težko hitro pričakovati množične prireditve: “Dejstvo je, da nimamo ne cepiva ne zdravila. Ob tem upam, da se bo življenje začelo sproščati kapljično, tako da bomo omogočili gospodarstvo, a čas za takšna masovna druženja je zagotovo še daleč pred nami.” Vsak dan je možnost, da začne eksponentno naraščati število okuženih, opozarja: “Res si ne želim, da bi kljub izjemnemu brandu in vsemu, kar nam festival pomeni, zaradi tega ogrožali zdravje. Glede na to, da se zdaj že skoraj mesec in pol trudimo zajeziti virus, prav gotovo ne bomo naredili nobenega hitrega koraka.”

Pravi, da bodo poskušali 28. Festival Lent izpeljati “v vsaj neki minimalni obliki”, ki ne bi ogrožala zdravja. Dogajanje naj bi po prvotnih načrtih potekalo na več kot 30 prizoriščih po Mariboru, seveda tudi na plavajočem odru na Dravi.  


Najbolj brano