Mef na facebooku vsak dan opoldne

Plošč, cedejev in knjig mu doma ne manjka, besed niti, zato se ni bati, da bo Mefu zmanjkalo pesmi, misli in zanimivih podatkov, s katerimi vsak dan opoldne na facebooku bogati, lajša in zaljša samoosamitvene čase.

Drago Mislej - Mef in Tulio Furlanič sta se pomenila na daljavo.
Drago Mislej - Mef in Tulio Furlanič sta se pomenila na daljavo.  

IZOLA > V Ljubljanski ulici že lep čas ni bilo s kulturo zabeljenega druženja, značilnega za ta izolski kotiček, se pa zato Drago Mislej - Mef vsak dan opoldne oglasi na facebooku, kjer sledilce nagovarja s svojimi in tujimi pesmimi, kratkočasnimi improviziranimi predavanji in z zanimivimi pogovori.

Pred nedeljskim kosilom se mu je s Škofij oglasil Tulio Furlanič. Bobnar in pevec Kameleonov se je spomnil, kakšna evforija je vladala ob ponovni obuditvi tega legendarnega benda leta 1981, povedal je, da se je v 19 letih samotnih popotovanj navadil na samoto, zato mu niti zdaj ni hudega, pomenek na daljavo pa je imetnik mogočnega glasu popestril s prepevanjem klasike That's Life, najbolj znane v Sinatrovi izvedbi. Mef pje zatem pograbil kitaro in odbrenkal Youngovo zimzeleno Heart Of Gold.

Včeraj se mu je iz Šempetra pri Gorici oglasil Marko Vuksanović, pevec in besedilopisec Avtomobilov, že precej zaraščen, saj si med karanteno pušča brado. V pogovoru z Mefom je obudil spomine na zgodnje vsejugoslovanske uspehe v osemdesetih letih in poudaril, da danes Avtomobili povprečni, večinski okus zmotijo z nečim nedorečenim, kar se skriva najbrž tako v besedilih kakor v melodijah.

Vuksanović je opozoril še, da bodo glasbeniki vladi zelo težko dokazovali izpad dohodkov, omenil pa je tudi, da sta tako on kakor brat Mirko Vuksanović te dni zelo ustvarjalna. Na izid že čaka dokončana nova plošča Avtomobilov. “Imamo celo dve, tri pesmi preveč. Če se bo to še vleklo, bom izdal tudi samostojni album,” se smeji Marko Vuksanović.

Marjetka Popovski praznuje 20-letnico prepevanja.

Križem rok ne sedi niti Mefova someščanka Marjetka Popovski, ki praznuje 20-letnico sodelovanja s hotelom Delfin. Jubilejni album TOP 20 za 20 let petja je izdala na datum, zaznamovan s številom 20 - 20. marca 2020. Marjetka Popovski te dni na facebooku predstavlja pesmi in obenem skrbi za razvedrilo v Tartinijevi ulici v Izoli, kjer vsak večer igra in poje na daljavo s svojimi sosedi. Nato si pomahajo v pozdrav in si obljubijo nadaljevanje naslednji večer.


Najbolj brano