Na severnem Primorskem trije novi primeri, prvi v občini Ajdovščina

Na severnem Primorskem so bili včeraj potrjeni trije novi primeri okužb s koronavirusom. Ena oseba je iz občine Tolmin, ena iz Mestne občine Nova Gorica in ena iz občine Ajdovščina. To je prvi primer uradno potrjene okužbe ajdovski občini, ki je tako postala sedma v regiji z vsaj enim obolelim. Po podatkih občinskega štaba CZ Ajdovščina je bila oseba (pa tudi ostali člani družine) že več kot sedem dni v samoizolaciji.

V občini Ajdovščina so včeraj zabeležili prvi potrjen primer okužbe 
z novim koronavirusom. Foto: Leo Caharija
V občini Ajdovščina so včeraj zabeležili prvi potrjen primer okužbe z novim koronavirusom. Foto: Leo Caharija

SEVERNA PRIMORSKA > Kot še sporočajo iz Regijskega štaba civilne zaščite za severno Primorsko, se je skupno število okuženih oziroma obolelih v regiji po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje povzpelo na 20, in sicer v sedmih od 13 severnoprimorskih občin: v Idriji, Tolminu in Nova Gorica je po pet potrjenih okužb, v Cerknem dve, v občinah Šempeter-Vrtojba, Bovec in Ajdovščina pa po ena okužba.

Konec tedna je bil po navedbah poveljnikov občinskih štabov civilne zaščite na severnem Primorskem kljub lepemu vremenu dokaj miren in brez množice obiskovalcev od drugod.

V vseh 13 občinah je potekal poostren nadzor nad spoštovanjem vladnih odlokov in odredb, predvsem o prepovedi zbiranja in gibanja izven občin v ne nujnih primerih. Poleg policije so bili na terenu tudi pripadniki civilne zaščite, občinski in medobčinski redarji, na Ajdovskem pa so, podobno kot minuli konec tedna, aktivirali tudi člane Gorsko reševalne službe Tolmin - enota Ajdovščina. “Podoba je bila, tudi na najbolj izpostavljenih turističnih točkah, povsem drugačna kot minuli konec tedna,” so še sporočili iz regijskega štaba CZ.


Najbolj brano