Koronavirus je pripeljal potujočo trgovino

V preteklem tednu so v podjetju Bitplac d.o.o., kjer so pred kratkim v najem prevzeli komenski lokal Paradiso bar, začeli z novo dejavnostjo, potujočo trgovino. Ta bo dvakrat tedensko obiskala vse vasi v komenski občini.

V komenski občini lahko občani od prejšnjega tedna nakupujejo v 
potujoči trgovini. Foto: Bitplac
V komenski občini lahko občani od prejšnjega tedna nakupujejo v potujoči trgovini. Foto: Bitplac

KOMEN >Ideja o potujoči trgovini v komenski občini je sicer zorela že dlje časa. “Vendar smo nameravali počakati do septembra. Ko smo morali zaradi ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa zapreti Paradiso bar, ki smo ga pred časom vzeli v najem, smo se odločili, da pohitimo,” je pojasnila Sara Premrl, ki je širši javnosti sicer poznana tudi kot udeleženka resničnostnega šova Bar. Je vodja lokala, sicer pa zaposlena v podjetju Bitplac d.o.o., čigar lastnica je Asja Jugovec.

Največ zanimanja za kruh

V desetih dneh so s pomočjo poslovnih partnerjev priskrbeli kombi, pri domačinih pa so se pozanimali, ali si tovrstne trgovine sploh želijo. Z razvozom so začeli sredi prejšnjega tedna. “Z odzivom smo zelo zadovoljni. Največ povpraševanja je bilo po kruhu, izdelkih za peko, piškotih, gazirani vodi in mleku,” je pojasnila Sara Premrl.

Tudi ribe po dveh tednih premora spet po vaseh

Prejšnji teden je po dveh tednih premora s prodajo “iz kombija” znova pričelo podjetje Hapy Day iz Ivanjega Grada, kise ukvarja s prodajo rib. V Komnu so ob sobotah, dan prej pa je njihove izdelke mogoče kupiti tudi v drugih vaseh po občini.

Dodala je še, da jim izdelke priskrbi trgovina Fama, z domačimi lokalnimi ponudniki pa se dogovarjajo, da bi prodajali tudi čim več njihovih izdelkov.

Potujoča trgovina bo hrano razvažala od ponedeljka do sobote, a po različnih vaseh.

Sara Premrl

Paradiso potujoča trgovina

“Največ povpraševanja je bilo po kruhu, izdelkih za peko, piškotih, gazirani vodi in mleku.”

Enkrat dopoldne, drugič popoldne

Ob ponedeljkih popoldne in četrtkih dopoldne bo obiskala Rubije, Škrbino, Lipo, Mali Dol, Tomačevico, Gabrovico na Krasu, Coljavo, Volčji Grad, Tublje pri Komnu in Brje pri Komnu; ob torkih dopoldne in ob petkih popoldne bo opravila krog med vasmi Kobjeglava, Tupelče, Hruševica, Štanjel, Kobdilj, Kodreti in Lukovec; ob sredah popoldne in sobotah dopoldne pa bo oskrbovala domačine v Svetem, Preserjah pri Komnu, Ivanjem Gradu, Zagrajcu, Vojščici, Selah na Krasu, Brestovici pri Komnu in Klancu pri Komnu.

Ponudbo pa nameravajo v kratkem razširiti tudi na občino Miren-Kostanjevica, kjer bodo oskrbovali vse vasi.


Najbolj brano