Bili so člen v verigi pomoči, prijave ne bo

Piranski zdravstveni dom (ZD) sporoča, da je zanje zaključen primer z okuženim moškim, ki je zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja najprej potreboval njihovo pomoč, zatem pa končal na ljubljanski infekcijski kliniki. Primera ne bodo prijavili policiji.

Piranski zdravstveni dom (ZD) sporoča, da je zanje zaključen primer z okuženim moškim, ki je zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja najprej potreboval  njihovo pomoč, zatem pa končal na ljubljanski infekcijski kliniki. Foto: Sonja Ribolica
Piranski zdravstveni dom (ZD) sporoča, da je zanje zaključen primer z okuženim moškim, ki je zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja najprej potreboval njihovo pomoč, zatem pa končal na ljubljanski infekcijski kliniki. Foto: Sonja Ribolica

PIRAN > Direktor ZD Piran Matjaž Krajnc je včeraj za Primorske novice pojasnil nekaj podrobnosti glede okuženega moškega iz osrednje Slovenije, za katerega so iz bivališča v piranski občini prejeli klic, da potrebuje nujno medicinsko pomoč. Dežurna ambulanta ZD v Luciji je bila prvi člen te verige zdravstvene pomoči.

Kot je znano, je šlo za nudenje nujne pomoči moškemu s pred nekaj dnevi na testu potrjeno okužbo s covid-19, ki se mu je zdravstveno stanje poslabšalo v izolaciji v bivališču v piranski občini. Klic je v torek dopoldne prejela dežurna ambulanta v lucijskem ZD.

Krajnc navaja: “Bili smo člen v verigi nujne pomoči. Prejeli smo klic za nujno medicinsko pomoč, obvestili koprsko prehospitalno enoto za prevoz in izolsko urgenco za sprejem. Vse je potekalo prek telefona. Okuženi, ki je bil pred tem na testu pozitiven, je bil v samoizolaciji. Nihče od nas pa ni spraševal za stalno bivališče in kraj opravljenega testiranja. Ukrepali smo hitro, saj je bilo ogroženo življenje. Nismo policija in ne bomo vlagali nobene prijave, saj to presega naše pristojnosti.”


Najbolj brano