V novi številki Primorskih novic preberite

“Četudi imamo na Hrvaškem odprtih več gradbišč, kmalu ne bomo več smeli čez mejo. Nič bolje ni niti doma. Načrtovane naložbe so obstale, zaloge materiala se manjšajo, delavci so že na čakanju. In če bo cena našega dela v Sloveniji še naprej padala, bomo kot branža propadli,” situacijo, ki jo je med gradbenike prinesel koronavirus, jedrnato opiše Jože Andrejašič iz družbe Adriaing.



Gradbena dela v Zdravstvenem domu Lucija so se končala, sledijo 
pa še instalacijska dela. Foto: Alenka Penjak
Gradbena dela v Zdravstvenem domu Lucija so se končala, sledijo pa še instalacijska dela. Foto: Alenka Penjak

Milena Milly Pirc je po prihodu iz Miamija v 14-dnevni domači karanteni

“Dva dni sem bila povsem izgubljena, utrujena od poti in psihično izčrpana od te negotovosti, kdaj se bom oziroma če se bom sploh lahko vrnila v Slovenijo. Ampak zdaj sem končno doma in presrečna sem,” se nam je iz domače karantene v Boninih pri Kopru oglasila Milena Milly Pirc, ki je bila dober teden dni ujeta na križarki, zasidrani pred Miamijem na Floridi.

Upajo, da bo mogoče rešiti vsaj del turistične sezone

Turizem je zaradi epidemije novega koronavirusa obstal in turistični delavci opozarjajo, da bodo posledice čutili dlje kot v ostalih panogah. Pričakujejo tudi ukrepe in pomoč države in upajo, da bo mogoče rešiti vsaj del letošnje sezone. Velikonočne praznike in prvomajske počitnice so že odpisali.

Po zaprtju tržnic lokalni ponudniki iščejo nove poti do kupcev

Povezava med lokalnimi ponudniki in kupci je vse bolj pomembna.

Občine na Goriškem iščejo objekte za izolacijo večjih skupin

Tudi občine na Goriškem v teh dneh pripravljajo seznam namestitev, ki bi jih potrebovali za primer izolacije večjega števila ljudi.

“Okuženi brez simptomov imajo enako količino virusov”

V Avstriji delajo naključne teste pri 2000 ljudeh, da bi dobili podatke o razširjenosti virusa, saj druge lahko okužijo tudi tisti, ki nimajo simptomov okužbe. Prav to je pokazal tudi eksperiment v kraju Vo' Euganeo pri Padovi, ki je bilo prvo žarišče virusa v Italiji.

Zasegli so mu travo in opremo, krivde na sodišču ni priznal

“Krivde ne priznam,” je v ponedeljek izpod zaščitne maske sodniku Mateju Štrosu odgovoril Martin Bohnjec.

Izšla je nova Fontana

Nenavaden čas zapovedanih samoosamitev je pravšnji za ustvarjali odziv, kakršen je izid literarne revije.

Krim prvi, Mlinotest drugi

Na ponedeljkovi izredni konferenčni seji združenja ženskih rokometnih prvoligašev so člani soglasno sklenili, da je sezone konec. Prvak je Krim, drugi je ajdovski Mlinotest.


Najbolj brano