Učencev ni, gradbinci pa po načrtih obnavljajo šolsko stavbo

Če so šolsko stavbo v Mirnu učenci zapustili, tako kot vsi njihovi sovrstniki po državi, pa gradbinci nemoteno nadaljujejo svoje delo in gradijo prizidek k šoli. Nared naj bi bil do septembra.

Obnova šole v Mirnu za zdaj poteka po načrtih.  Foto: Alenka Ožbot
Obnova šole v Mirnu za zdaj poteka po načrtih.  Foto: Alenka Ožbot

MIREN > Šolo v Mirnu urejajo od lanskega avgusta, ko so porušili dotrajan prizidek od starega dela šole do telovadnice. Do začetka novega šolskega naj bi zgradili novega, v katerem bo pet sodobno opremljenih učilnic.

“Zaenkrat gradnja poteka po načrtih in upamo, da bo šlo tako naprej. Če ne bo zaradi koronavirusa kakšnih zapletov oziroma če ne bo treba zaradi trenutne situacije čas gradnje podaljšati, bo šola dokončana do septembra,” o 2,2 milijona evrov vredni naložbi pravi župan Občine Miren-Kostanjevica Mauricij Humar.

2,2

milijona evrov je vredna gradnja prizidka šole v Mirnu

Po gradbenih delih bodo na vrsti obrtniška in župan upa, bodo tudi obrtniki lahko opravljali svoje delo. “Potem se bo urejalo strojno in električno inštalacijo, nameščalo okna, vrata ... Trenutno nimamo obvestil, da bi bile kakšne zakasnitve, vsa oprema je naročena.”

Glede na to, kako hitro se spreminja situacija v državi in sprejemajo novi ukrepi, pa ne more zagotoviti, da bodo otroci po koncu poletnih počitnic že v novih učilnicah. Če bo prišlo do zamika gradnje, pa težav pri izvajanju pouka ne bo. Med gradnjo so namreč za učence od 2. do 5. razreda zagotovili nadomestne učilnice, tri v stavbi, kjer je bil včasih sedež občine, in eno v bližnji stavbi v zasebni lasti. Gostovanje otrok v teh prostorih lahko tudi podaljšajo, pravi Humar.


Najbolj brano