Pomoč otrokom za učenje od doma

Okrožno sodišče v Novi Gorici, goriški podjetniki in posamezniki so za obdobje epidemije novega koronavirusa odstopili 60 osebnih računalnikov za pouk na domu za tiste učence, ki nimajo svoje računalniške opreme.

Samo Turel, direktor Okrožnega sodišča Nova Gorica, je skupaj s 
sodelavcem pripeljal računalniško oprema s sodišča. Foto: Mestna občina Nova Gorica
Samo Turel, direktor Okrožnega sodišča Nova Gorica, je skupaj s sodelavcem pripeljal računalniško oprema s sodišča. Foto: Mestna občina Nova Gorica

NOVA GORICA > Računalnike bo prostovoljno pregledal in ustrezno pripravil podjetnik in mestni svetnik Luka Manojlović. Na mestni občini Nova Gorica že zbirajo informacije z vseh osnovnih šol v občini po trenutnih potrebah. V akciji, ki jo koordinirata mestna občina in Mladinski center Nova Gorica, bodo učenci v brezplačno izposojo prejeli računalnik, zaslon, tipkovnico in miško.

Pomoč v obliki računalniške opreme sicer prihaja tudi s strani ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Novogoriška občina tudi v prihodnje vabi vse, ki bi želeli pomagati učencem, da to sporočijo Mladinskemu centru Nova Gorica na elektronski naslov info@mc-novagorica.si.


Najbolj brano