V Italiji število novih okužb in smrti zaradi koronavirusa pada

V Italiji je v zadnjih 24 urah za covidom-19 umrlo še 683 ljudi, kar je manj kot dan pred tem. Skupaj je ta bolezen zahtevala 7503 smrtne žrtve. Število okuženih pa se je povečalo za 3491, tako da je trenutno okuženih 57.521 ljudi, je sporočila italijanska civilna zaščita. Vse skupaj se je v Italiji okužilo že 74.386 ljudi.

 Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

RIM > Trend novih okužb in smrti v Italiji pada. Od ponedeljka do torka so namreč zabeležili 3612 novih okužb in 743 novih smrtnih primerov covida-19.

Na intenzivni negi je 3489 ljudi, kar je 93 več kot v torek. 9362 bolnikov pa je doslej ozdravelo, od torka se je to število povečalo za približno 1000.

Najhuje prizadeta italijanska dežela ostaja Lombardija, kjer je doslej umrlo 4474 ljudi, število okuženih pa je preseglo 20.000. Sledita deželi Emilija - Romanja in Benečija.

"Smo tam nekje kot v zadnjih dneh, tako da lahko ta občutek upočasnitve rasti števila primerov označimo za konstantnega," je ob tem na facebooku zapisal predsednik Lombardije Attilio Fontana.

Po podatkih italijanskega nacionalnega raziskovalnega inštituta so vrhunec epidemije dosegli v 57 od 107 italijanskih pokrajin. Med njimi je tudi 10 od 12 pokrajin v Lombardiji, vključno z Milanom.

Raziskovalec Giovanni Sebastiani je povedal, da so pokrajine, kjer so zabeležili vrhunec, v vseh italijanskih deželah. "To je zagotovo pozitiven podatek," je povedal.

Ti podatki po njegovih besedah pomenijo, da ukrepi proti širjenju novega koronavirusa prinašajo želene učinke, čeprav je število okužb in smrti šele začelo padati. Vendar pa je treba biti previden, je izpostavil Sebastiani.


Najbolj brano