Prvi dan že 586 klicev

Ko je v ponedeljek v ginekološkem dispanzerju izolskega zdravstvenega doma (ZD) začela delovati ginekološka ambulanta, je telefon skoraj pregorel. Odslej sta v Istri za ženske z obalno-kraške regije dve ginekološki ambulanti - v ZD Izola in ZD Koper.

Varnostni koridor do vstopa v dežurno ginekološko ambulanto v 
dispanzerju za žene
Varnostni koridor do vstopa v dežurno ginekološko ambulanto v dispanzerju za žene 

IZOLA, KOPER > Kot nam je povedal v.d. direktorja izolskega ZD Evgenij Komljanec, so v ponedeljek, prvi dan delovanja ginekološke ambulante - vstopne točke za izvajanje porodniško-ginekološke dejavnosti v kriznih razmerah zaradi epidemije covid-19, prejeli kar 586 klicev in je sistem zaradi takega navala pregorel.

“Zaposleni so se soočali z neobvladljivim številom telefonskih klicev. Zato vse obveščamo, da tovrstni ambulanti v Istri poslej delujeta na dveh lokacijah - v Izoli in Kopru,” poudarja Komljanec.

Ginekologija v Izoli in Kopru

Ženskam z območja izolske, piranske in nekdanje sežanske občine (ki ga pokriva ginekološki dispanzer v Sežani) je namenjena ambulanta v V ZD Izola. Tu so združili delo izolskega ginekološkega dispanzerja, Ginekološkega .dispanzerja dr. Mrkajić in Ginekološkega dispanzerja Splošne bolnišnice Izola. Vsi ti ginekologi se, skladno z razporedom, izmenjujejo v tem dispanzerju. Telefonska številka je 05/663-50-42.

V ZD Koper opravljajo v ginekološkem dispanzerju na Dellavallejevi ulici 3 preglede za ženske iz vseh dispanzerjev z območja koprske in ankaranske občine. Preglede opravljata ginekologa Tomislav Vitezica in Andreja Smajila. Prej je treba poklicati na številko 05/664-72-76.

Številka samo za posvete

Dodatna telefonska številka 070/718-668, ki so jo vzpostavili, pa je namenjena samo za posvete in vse vrste ginekoloških konzultacij.

Ta številka ni namenjena za naročanje. Vsak delovnik med 8. in 14. uro se oglaša zdravnik, da lahko ženskam svetuje v primeru težav in nenadnih sprememb, povezanih z zdravjem žensk.


Najbolj brano