V bazi prostovoljcev že 200 domačinov

V koprski občini so vzpostavili bazo prostovoljcev, v katero se je do zdaj prijavilo več kot 200 domačinov. Ti so z nujnimi javnimi in družbeno koristnimi nalogami pripravljeni priskočiti na pomoč najbolj ogroženim.

Nekaj prostovoljcev pomaga tudi z dostavo toplih obrokov na dom.
Nekaj prostovoljcev pomaga tudi z dostavo toplih obrokov na dom. 

KOPER > V koprski občini pojasnjujejo, da prostovoljce v različne oblike pomoči vključijo po potrebi. Če in ko potrebujejo njihovo pomoč, jih pokličejo.

Za zdaj sodelujejo na telefonskih centralah, pomagajo v kuhinji in pralnici doma upokojencev, dostavljajo tople obroke na dom, pomagajo zdravstvenemu osebju doma upokojencev, varujejo osebe na domu ter pomagajo pri vstopu v zdravstveni dom. Nekaj prostovoljcev je ponudilo psihološka in druga svetovanja.

Kontakti za vključitev v mrežo prostovoljcev so 080/73-16 in prostovoljec@koper.si oziroma s prijavo na: https://www.1ka.si/a/260201

Prostovoljci naloge izvajajo individualno, nikakor ne v skupinah. Kot pravijo v občini, v tej fazi še ni takšnih potreb, ki bi terjale vključitev vseh prostovoljcev. “Prav pa je, da smo pripravljeni in ko bomo potrebovali njihovo pomoč, imamo že pripravljen nabor ljudi,” dodajajo.

Ob tem koprski župan Aleš Bržan opozarja, naj morebitni prostovoljci, ki se želijo vključiti v bazo, sledijo izključno pozivom koprske občine, “ne ostalih, saj tako lahko pride do zmede in širjenja dezinformacij”.


Najbolj brano