Ustavili skoraj 30 migrantov

V Miljah so minuli konec tedna prestregli večjo skupino ilegalnih prebežnikov, je minuli konec tedna poročal spletni portal Trieste cafe.

Italijanski policisti so v noči na nedeljo v Miljah prestregli 26 
ilegalnih prebežnikov, večina je iz Afganistana.
Italijanski policisti so v noči na nedeljo v Miljah prestregli 26 ilegalnih prebežnikov, večina je iz Afganistana.  

MILJE > Italijanski policisti so v noči s sobote na nedeljo v Miljah prijeli skoraj 30 ilegalnih prebežnikov, ki so prišli po balkanski poti. Po naših informacijah so v Miljah tamkajšnji policisti ustavili 26 ilegalnih prebežnikov. Med njimi je bila večina (25) državljanov Afganistana, z njimi je bil še državljan Pakistana.

Po poročanju omenjenega spletnega portala naj bi vsi ilegalni prebežniki že čez mejo prišli z zaščitnimi maskami. Objavili so tudi fotografijo migrantov, ki sedijo ob zidku v Miljah in prav vsi imajo na obrazu maske.

Na območju koprske policijske uprave so minuli konec tedna policisti ustavili štiri migrante, dva državljana Irana, državljana Afganistana ter državljana Sirije. Policisti s postaje pomorske policije so dobili obvestilo, da je z ladje odšel pomorščak iz Sirije, ki so ga nato prijeli in po končanem postopku pospremili na ladjo. Večje skupine ilegalnih migrantov so minuli konec tedna obravnavali policisti na Dolenjskem.


Najbolj brano