Na bencinskih servisih zaradi izrednih razmer manj obiska

Zaradi zamrznitve javnega življenja je na cestah občutno manj prometa, kar vpliva tudi na povpraševanje po gorivu. Še posebej v bližini meje se pozna tudi omejitev prometa iz tujine. V Petrolu in OMV Slovenija so že skrajšali urnik nekaterih bencinskih servisov. Za varnost zaposlenih in obiskovalcev pa so sprejeli potrebne ukrepe.

Na bencinskih servisih v  bližini meje se močno pozna  tudi 
omejitev prometa iz tujine. Foto: Luka Carlevaris
Na bencinskih servisih v bližini meje se močno pozna tudi omejitev prometa iz tujine. Foto: Luka Carlevaris

PRIMORSKA > “Za zdaj smo na Primorskem zaprli le manjši bencinski servis Krvavi Potok, kjer pa imajo gostje v obsegu enega kilometra na voljo še dva odprta bencinska servisa OMV. Ostalih zapiranj servisov za zdaj ne načrtujemo, saj se zavedamo svoje vloge v oskrbovalni verigi in pri zagotavljanju energentov na slovenskem trgu,” je na vprašanje, ali so zaradi zmanjšanega prometa že zaprli ali načrtujejo zapreti katerega od bencinskih servisov, odgovorila Valentina Danev, predstavnica za stike z javnostmi v družbi OMV Slovenija.

Na izredne razmere so se poleg sprejetja številnih ukrepov, povezanih z okoljem dela in samim pristopom k delu, odzvali tudi s prilagajanjem urnikov poslovanja, pri čemer krajšanje odrejajo glede na lokacijo posameznega servisa. Avtocestni bencinski servisi še naprej delujejo neprekinjeno, spremenjeni urniki posameznih servisov pa so objavljeni na spletni strani družbe.

61

prodajnih mest Petrola po Sloveniji posluje s skrajšanim delovnim časom

Približno 15-odstotni upad prodaje

“Kot posledico izrednih razmer in manjšega prometa beležimo približno 15-odstotni upad prodaje,” je še pojasnila. Skladno z navodili državnih inštitucij na bencinskih servisih ne ponujajo več gastronomske ponudbe in ne omogočajo daljšega zadrževanja gostov v njihovih prostorih. Na čakanje niso napotili še nobenega zaposlenega.

Na bencinskih servisih pa so zaprli vse gostinske lokale in avtopralnice, ukinili so odprto pripravo sveže hrane. Prekinili so izvajanje storitev, ki terjajo daljši čas obravnave gosta. Na vseh servisih so namestili pleksi pregrade pri blagajnah, gostje lahko vstopajo v prostore le posamično, pozivajo jih k uporabi brezstičnega kartičnega plačevanja. Prav včeraj so na bencinske servise poslali še dodatne količine mask, rokavic in razkužil za zaposlene.

Na bencinskih črpalkah ne omogočajo več daljšega zadrževanja gostov v njihovih prostorih

Petrolovi servisi še vsi odprti

“Nekaj manj prometa je, koliko manj, pa je še prezgodaj povedati, ker je obdobje prekratko, saj izredni ukrepi veljajo od ponedeljka,” je včeraj povedal Aleksander Salkič, predstavnik za stike z javnostmi pri Petrolu.

“V tem trenutku še ne razmišljamo o zaprtju posameznih bencinskih servisov. Če pa bo prodaja manjša, bomo v prihodnje to morda kje tudi naredili,” je še povedal. Za zdaj so zaradi izrednih razmer skrajšan delovni čas uvedli na 61 prodajnih mestih Petrola po Sloveniji (seznam na spletni strani družbe). Goste prosijo za spoštovanje omejitev vstopa in varnostne razdalje pri čakanju na vstop. Tudi pri njih ni še nihče od zaposlenih na bencinskih servisih na čakanju. Za njihovo dodatno zaščito nameščajo na prodajne pulte zaščitne pregrade. Ukinili so vso samopostrežno prodajo in na voljo so samo predpakirana živila. Zaprli so vse gostinske bare na prodajnih mestih Petrola, goste pa pozivajo tudi k uporabi mobilne aplikacije Na poti, s pomočjo katere se lahko izognejo obisku blagajne in gorivo plačajo kar iz avtomobila.


Najbolj brano