Na kopališču v Žusterni delal brez sklepa o izbiri

V podjetju Nibe v lasti Benjamina Cavallara Divjaka, ki se je ob Andreju Šantiću potegovalo za najem lokacije na kopališču v Žusterni, se čudijo, da slednji že lahko izvaja pripravljalna dela za postavitev gostinskega zabojnika. Opozarjajo, da za kaj takega še niso izpolnjeni formalni pogoji.

V zavodu za šport napovedujejo, da bodo od Andreja Šantića 
zahtevali, naj prekine z deli, dokler mu ne izdajo sklepa o izbiri.
V zavodu za šport napovedujejo, da bodo od Andreja Šantića zahtevali, naj prekine z deli, dokler mu ne izdajo sklepa o izbiri. 

KOPER > “Mi še nismo prejeli sklepa, da nismo bili izbrani, torej tudi Šantić ni mogel prejeti sklepa o izbiri. Ko sem ga vprašal, kako lahko dela na občinski zemlji, ne da bi imel v rokah sklep ali pogodbo z zavodom za šport, mi je odvrnil, da je vse zapisano v zapisniku. Že res, a to ni uradni dokument, ki bi mu omogočal začetek posegov,” meni Benjamin Cavallaro Divjak.

Direktor javnega zavoda za šport Duško Madžarović napoveduje, da bodo od Andreja Šantića zahtevali, naj prekine z deli, dokler mu ne izdajo sklepa o izbiri. “Sklepov pa še nismo pošiljali, ker nam podjetje Nibe še ni dostavilo zahtevane dokumentacije. Imeli so namreč blokiran transakcijski račun in zdaj pričakujemo še dopolnitev njihove ponudbe z določeno dokumentacijo. Ko bodo to dostavili, imajo možnost pritožbe na sklep,” pojasnjuje Madžarović.

Benjamin Cavallaro Divjak takšne navedbe zavrača. “To ne drži. Zavod nam ni poslal dopisa za dopolnitev vloge, niti nismo imeli blokiranega nobenega transakcijskega računa. Ne razumemo, v čem je trik, lahko pa si mislimo,” je razočaran.

Spomnimo, da so v športnem zavodu na nedavnem razpisu ocenili, da je najem 325 kvadratnih metrov površine vreden najmanj 31.600 evrov na leto. Šantić pravi, da je ponudbo zvišal na 39.500 evrov, čeprav viri omenjajo celo višji znesek. V podjetju Nibe so bili za najem pripravljeni odšteti nekaj več kot 33.000 evrov. V zavodu zahtevajo, da izbrani gostinec na ploščad v Žusterni na lastne stroške namesti točno določeno obliko zabojnika.


Najbolj brano