Nove okužbe v Mahleju ni bilo, zdaj delajo naprej

V šempetrskem Mahleju so zaradi novega suma okužbe s koronavirusom v ponedeljek ustavili linijo aktuatorjev in poslali delavce domov. Včeraj je testiranje pokazalo, da okužbe ni bilo in danes bo linija ponovno obratovala. Ocena komisije v podjetju je, da je podjetje trenutno varno pred širitvijo virusa.

Zaposleni v Mahleju se bojijo za svoje zdravje, vodstvo pa vztraja 
pri nemoteni proizvodnji. Foto: Luka Carlevaris
Zaposleni v Mahleju se bojijo za svoje zdravje, vodstvo pa vztraja pri nemoteni proizvodnji. Foto: Luka Carlevaris

ŠEMPETER > Včeraj smo prejeli nove neuradne informacije o dogajanju v šempetrskem podjetju Mahle. Kot so nam pojasnili nekateri zaposleni, naj bi v ponedeljek popoldne zaustavili linijo aktuatorjev, ker naj bi se eden od zaposlenih slabo počutil in kazal tipične znake okužbe s koronavirusom. Izvedeli smo tudi, da zaposlenim niti suha malica ni več na voljo, da so garderobe zaprte, da morajo delati na prepihu in da je premalo zaščitnih mask.

Bojijo se, kaj bo, če pride v podjetju do množične okužbe

Včeraj smo na facebook profil Primorskih novic prejeli tudi prošnjo po pomoči, preden bo prepozno: “Kmalu bodo povsod bolni, mi pa še naprej hodimo delat. A ni boljše za 15 dni vse ustavit, kot da počasi zbolevamo. Se niti ne zavedajo, kaj se lahko zgodi, če pride do množične okužbe v podjetju.”

Priložene so bile informacije o internih navodilih v družbi o racionalni rabi razkužil zaradi omejene količine, zagotovilu, da bodo zaposleni deležni zaščitnih obraznih mask, če na liniji med zaposlenimi ni mogoče zagotavljati zadostne razdalje, obvestilu, da so angažirali dodatne čistilke, ki bodo v vseh izmenah poskrbele za pogostejše razkuževanje in čiščenje...

Vodstvo ocenjuje, da je podjetje varno pred virusom

V vodstvu družbe so potrdili, da so v ponedeljek zaradi suma nove okužbe s covid-19 zaustavili linijo aktuatorjev, podjetje pa se je odločilo, da v izogib tveganju pošljejo domov v samoizolacijo vse delavce, dokler ne prejmejo rezultatov testiranja in razkužijo linijo.

“Danes smo bili obveščeni, da so rezultati pri zaposlenemu na koronavirus negativni. Proizvodna linija je bila dezinficirana in jutri bo ponovno v obratovanju. Ocena komisije je, da je naše podjetje trenutno varno pred širitvijo virusa,” so še sporočili iz družbe.


Najbolj brano