Na urgenco res najnujnejši

Izolska bolnišnica prosi vse, naj prihajajo po pomoč v urgentni center le, ko jo nujno potrebujejo. V primeru težav naj se najprej po telefonu posvetujejo z osebnimi zdravniki. Zaradi epidemije se pripravlja na drugo fazo ukrepov in režima dela, ko bo tudi dostop v urgenci zaostren.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > V sporočilu za javnost iz izolske bolnišnice, ki ga je podpisal strokovni direktor Dušan Deisinger, posebej prosijo vse ljudi, naj prihajajo na izolsko urgenco zares v primeru velike nuje.

“Intenzivno spremljajmo epidemiološko situacijo v regiji in smo pripravljeni na delovanje v fazi 2, ko bo spremenjen režim dostopa v urgentni center,“ pravi Deisinger. “Paciente prosimo, naj bodo pozorni na spremenjene oznake in naj jih upoštevajo.”

Priznava še, da se opazno povečuje število bolnikov, ki so sumljivi na okužbo z novim koronavirusom, vendar doslej še niso zabeležili pozitivnega rezultata. “Intenzivno izvajamo ukrepe za zmanjševanje verjetnosti vnosa okužbe v bolnišnični del. Prosimo vse, da se ob pojavu zdravstvenih težavi najprej obrnejo na svoje izbrane zdravnike in v bolnišnico prihajajo le v najnujnejših primerih ter s tem zmanjšajo možnost okužbe pri sebi, drugih obravnavanih bolnikih ter zdravstvenem osebju. Prosimo vse tudi za strpnost in se vsem zahvaljujemo za sodelovanje pri zmanjševanju možnosti širjenja okužbe ob epidemiji s Sars CoV-2,” sporoča Deisinger.


Najbolj brano