Gostilna brezplačno deli obroke

V kriznih časih se vedno najdejo dobri ljudje, ki želijo nesebično pomagati drugim. V vipavski gostilni Podfarovž so včeraj ljudem v stiski začeli razdeljevati brezplačne tople obroke. Že prvi dan so prejeli 40 naročil. Zgledu že sledijo drugi.

Denis Ibrišimović
Denis Ibrišimović 

VIPAVA > V gostilni Podfarovž so že pred včerajšnjim dnem prenehali obratovati, da bi zaščitili svoje zaposlene in stranke. Kot pravi šef Denis Ibrišimović, se je hitro rodila ideja, da v teh težkih časih poskusijo pomagati ljudem v Vipavi. “Od 16. marca bomo vsak dan med ponedeljkom in petkom med 12. in 14. uro delili brezplačen topel obrok socialno ogroženim, ki so oziroma bodo zaradi situacije, v kateri se nahajamo, ostali brez tega. Topel obrok naročite na telefonsko številko 040 638 470, da vam ga pripravimo, vi pa ga prevzamete brez čakanja,” so sporočili na facebooku. Prosijo, da ljudje s seboj prinesejo svojo embalažo. “Pokličejo, naročijo, pridejo, se ustavijo pri zadnji mizi, napolnimo embalažo in odpeljejo,” je idejo za Primorske novice razložil Denis Ibrišimović.

V škatlo, s katero se je odpeljal k devetčlanski družini v stiski, je Denis Ibrišimovič poleg toplega obroka dodal še nekaj živil.

Tistim, ki ne morejo prevzeti hrane, jo lahko pripeljejo na dom. “Naša pomoč je namenjena vsem, ki potrebujejo ta obrok, ne glede na lokacijo. Že prvi dan smo prejeli 40 naročil, tudi iz Postojne in Ljubljane. Kriza se še ni niti dobro začela, predstavljajte si, kaj bo čez 14 dni,” je dejal Ibrišimović, preden je sedel v avto in se odpeljal v Ljubljano. Tam je na njegovo pomoč čakala devetčlanska družina. “Gospa, ki je poklicala, je povedala, da nimajo niti osnovnih življenjskih potrebščin,” je povedal.

Dobremu zgledu so že takoj začeli slediti drugi, denimo Slaščičarna in picerija Ajdovščina. Kot pravi njen lastnik Gorazd Berce, so v petek in soboto razmišljali, kako naprej. Takoj ko so videli objavo gostilne Podfarovž, so se odločili, da bodo pomagali na podoben način, ajdovska občina in civilna zaščita sta njihovo pobudo podprla. “Če bi štiričlanska družina zbolela in bi morala biti v izolaciji, bi jim hrano pripeljali na dom in jo pustili pred vrati,” razloži Berce. Njih lahko ljudje, ki potrebujejo topel obrok in si ga sami ne morejo pripraviti, pokličejo na številko o41 573 310.


Najbolj brano