Škocjanske in Postojnska jama sta do preklica zaprti

Od včeraj je za obiskovalce ostala zaprta tudi Postojnska jama in vse ostale znamenitosti v parku Postojnska jama, vključno s Predjamskim gradom ter vsi gostinski, trgovski in nastanitveni obrati. Enako velja za Škocjanske jame. Obisk vseh je v tem tednu močno upadel.

Postojnska jama Foto: Veronika Rupnik Ženko
Postojnska jama Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA, DIVAČA > “Menimo, da je ukrep v luči razglašene epidemije nujen za zaščito javnega zdravja in preprečevanja širjenja okužb. Ukrep bo v veljavi predvidoma do 8. aprila 2020,” so sporočili iz družbe Postojnska jama.

Na naša vprašanja glede dodatnih ukrepov, kar zadeva zaposlene, pa (še) niso odgovorili. Smo pa neuradno izvedeli, da bodo zaposleni najprej koristili morebitne viške ur, preostali lanski in nato letošnji dopust, razen dvanajst dni. Ko bodo izčrpane vse te možnosti, pa bodo poslani na čakanje na delo.

Obisk je sicer v tem tednu drastično upadel, zato naj odprtje ne bi bilo smiselno niti iz ekonomskih razlogov.

Že v četrtek so v Postojni zaprli tudi Hotel Center, v Pivki pa Park vojaške zgodovine, zapirajo se tudi posamezni gostinski lokali.

Kobilarna Lipica še ni zaprta

V četrtek so zaprli tudi Škocjanske jame. Obiskov ne bodo imeli do 3. aprila. Že napovedane skupine so odpovedale obiske ali so jih prestavile. Zaposleni v Parku Škocjanske jame bodo v tem času porabili star dopust, tisti, ki bodo v službi, pa bodo opravili vzdrževalna dela, ki jih nikoli ne zmanjka, so nam pojasnili iz marketinške službe. Kobilarna Lipica še ostaja odprta, a skoraj nima obiska. Tudi skupina Admiral Slovenija je zaprla hotele in igralnice, med temi so Škofije, Kozina, Nova Gorica in Portorož.


Najbolj brano