Koper Primorska do prve zmage

S prepričljivo predstavo v prvih treh četrtinah nocojšnje tekme na Polzeli je Koper Primorska v svoji drugi tekmi prve košarkarske lige za prvaka vpisala prvo zmago.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

POLZELA > Dolgo poškodovani branilec Luka Vončina se je sicer ogreval s svojimi soigralci, a še ni nared za igro, tako da je trener Andrej Žakelj računal na standardno zasedbo, ki je pred praznimi tribunami skozi večji del srečanja prikazala košarko za učbenike.

Visoka Marko Luković in Žiga Dimec sta prevladovala pod obema obročema, eksplozivna Nejc Barič in Aleksandar Lazić sta skrbela za prodore, motivirani Alen Hodžič pa je polnil obroč svojega bivšega kluba z meti iz razdalje. Luković je že v deveti minuti Koprčane popeljal do 20 točka naskoka (28:8), v drugi četrtini pa so tudi rezervisti z odlično obrambo pripomogli k obrambi visoke prednosti. Domačinom ni mogel pomagati niti natančni Miha Vašl, saj so bili skakalno razpoloženi tigri izredno natančni pri metu za dve točki, prvi polčas pa so po atraktivnem zabijanju Lazića sklenili z vodstvom 52:31.

Hopsi : Koper Primorska 68:92

Športna dvorana, brez gledalcev sodniki: Petek, Špendl (oba Maribor) in Gajšek (Podčetrtek); četrtine: 14:31, 17:21, 15:24, 22:16.

Hopsi Polzela: Collins 3, Copot 10, Čebular 11, Vašl 11, Atanacković 17, Vasilić 4, Rizman 12. Trener: Vladimir Rizman.

Koper Primorska: Gibbs 9, Barič 6, Kosi 9, Lazić 12, Haskić 2, Hodžić 20, Mrgole 2, Dimec 18, Nemanič 5, Luković 9. Trener: Andrej Žakelj.

Nadaljevanje je kljub visoki razliki prineslo nekaj ostrih prijemov na obeh straneh, kar je očitno dodatno razjezilo Žakljevo ekipo, ki je po koših Dimca in Lazića iz protinapadov ter tretji trojki Hodžića v 25. minuti pobegnila na za razred slabše domačine neulovljivih 63:36. Tako je lahko Žakelj v končnici ponudil priložnost mladcem in uspel privarčevati nekaj moči najbolj izkušenih mož za petkov zaključek regionalne lige v prazni domači dvorani proti Igokei.


Najbolj brano