Novogoriška občina priporoča odpoved prireditev

Novogoriška občina je danes organizatorjem prireditev v zaprtih prostorih, na katerih pričakujejo manj kot 500 ljudi, priporočila, naj jih odpovedo. Zlasti tiste za starejše obiskovalce.

Iz novogoriške občinske uprave organizatorjem prireditev priporočajo, naj odpovedo tudi dogodke manjšega obsega, zlasti 
tiste, na katerih je pričakovati starejše občinstvo.  Foto: Leo Caharija
Iz novogoriške občinske uprave organizatorjem prireditev priporočajo, naj odpovedo tudi dogodke manjšega obsega, zlasti tiste, na katerih je pričakovati starejše občinstvo.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Po tem, ko je ministrstvo za zdravje izdalo odredbo, po kateri od včeraj zvečer velja prepoved zbiranja ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa za več kot 500 ljudi, so na novogoriški občini na organizatorje prireditev v javnih zaprtih prostorih na podlagi nasvetov strokovnih institucij danes naslovili priporočilo, naj odpovedo tudi tiste prireditve, na katerih se pričakuje manj kot 500 obiskovalcev, “zlasti pa naj odpovedo tiste prireditve, na katerih se pričakuje obisk starejše publike”.

Priporočilo velja, dokler ne mine nevarnost koronavirusa. Ponovno so pozvali občanke in občane, naj bodo previdni pri gibanju v zaprtih prostorih, kjer se zadržuje večje število ljudi, in naj dosledno upoštevajo samozaščitno ravnanje.

V primeru suma okužbe s koronavirusom naj prebivalci pokličejo osebnega zdravnika oziroma ali katero od spodaj navedenih številk: odrasli od ponedeljka do četrtka med 8. uro in 20. uro, ob petkih pa do 15. ure, na številkah 051 656 580 ali 051 656 558, za otroke pa od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro na številko 051 656 509. V preostalem času je na voljo dežurna služba (urgenca v šempetrski bolnišnici), ki je dosegljiva na telefonski številki 05 330 11 17.


Najbolj brano