Koper Primorska izgubila v Zadru

V dvorani Krešimirja Čosića je 2000 gledalcev morda za nekaj časa videlo zadnjo predstavo domačih košarkarjev v elitni Aba ligi.

 Foto: Zvonko KUCELIN
Foto: Zvonko KUCELIN

ZADAR > Zadar se krčevito otepa obstanka, kjer je pred zadnjim krogom v najslabšem položaju. Jezo je nocoj stresel nad Koprčani, ki so po pričakovanju izgubili tudi teoretične možnosti za uvrstitev na zaključni turnir. Rezultat: 79:99 (27:21, 36:22, 14:14, 22:22)

Vsekakor si za sezono v jadranski ligi zaslužijo vse pohvale, okleščen igralski kader pa v končnici sezone očitno čakajo precejšnje tudi v slovenskem prvenstvu.

Sicer je bilo le prvih pet minut tekme izenačenih, potem pa so domači začeli nezadržno povečevati prednost.

Po prvi četrtini so imeli sicer le +6, nerazpoloženi gostje pa so zaostanek v drugi četrtini hitro povečali. V 15. minuti je bilo tako na semaforju že 45:28, prednost pa je Zadar nato dvignil do 20 točk.

Takšne razlike ni več spustil iz rok. Gostje so v nadaljevanju sicer vzpostavili ravnotežje, a je bil njihov zaostanek že prevelik. Za Koper Primorsko je največ točk (17) dosegel Aleksandar Lazić, 15 jih je prispeval Sterling Gibbs, 13 pa Žiga Dimec. Pri Zadru sta bila neustavljiva Dominic Gilbert in Muhamed Ahmed, ki sta skupaj dosegla 44 točk (23+21).


Najbolj brano