V končnici zrušili Triglav

Četrtkov zadnji obračun 24. kroga prve lige med Taborom in kranjskim Triglavom je s 3:1 pripadel domačinom, ki so z devetega skočili na sedmo mesto lestvice.

Marko Krivičić (z žogo) je potrdil drugo spomladansko zmago 
Tabora. Foto: Profimedia
Marko Krivičić (z žogo) je potrdil drugo spomladansko zmago Tabora. Foto: Profimedia

SEŽANA > Po zmagi Brava proti Domžalam je postalo jasno, da za Tabor v boju za obstanek proti neposrednim tekmecem iz Kranja šteje le zmaga. Domači so se bega z devetega mesta prvenstvene lestvice lotili z bistveno spremenjeno udarno enajsterico v primerjavi z gostovanjem v Mariboru. Pred številnimi stanovskimi kolegi na tribuni je argentinski trener Mauro Camoranesi v vrata ponovno postavil Davida Šugića, ki so ga soigralci iz zadnje vrste prvič na cedilu pustili že v peti minuti. Takrat je Filip Janković po globinski podaji Milana Milanovića rutinirano ugnal sežanskega čuvaja mreže.

Bistveno manj pohval so si za učinkovitost v prvih 45 minutah zaslužili Kraševci, saj so ob popolni terenski premoči priložnosti zapravljali kot po tekočem traku. Najbliže zadetku so bili Leon Sever v 14. minuti, Marko Ristić minuto kasneje in Rodrigue Bongongui v 36. minuti, ko je vratar Triglava Jalen Arko žogo s skrajnimi močmi potisnil prek prečnika. Že minuto zatem je Camoranesi na zelenico namesto Severja poslal napadalca Karolisa Laukžemisa, kar je bila napoved popolne ofenzive. “Želel sem pridobiti na konkretnosti v kazenskem prostoru. Po hitro prejetem zadetku nam drugega ni preostalo, saj sem se zavedal pomena tekme,” je pojasnil Camoranesi. Hazarderska poteza se mu je obrestovala že po petih minutah, a so se morali v sežanskem moštvu za izenačenje zahvaliti predvsem Arku, ki mu je po navidez nenevarnem strelu Maria Babića žoga nespretno spolzela med nogami prek golove črte.

Lov na izenačujoči zadetek je Kraševce očitno izčrpal, tako da so sapo lovili vse do 65. minute, ko je Arko ukrotil strel Bongonguija, tri minute zatem pa je Erik Salkić po lepi sežanski akciji žogo z desetih metrov poslal pod oblake. Vmes je temperaturo v precej hladni Sežani s svojimi odločitvami ob raztrgani igri ter številnih rokoborskih prijemih na obeh straneh dvigoval sodnik Dejan Balažič, ki pa vendarle ni krojil končnega razpleta.

Glavna vloga je pripadla Laukžemisu, ki je najprej v 76. minuti z glavo meril mimo vrat, v naslednji akciji pa mirno pričakal odbito žogo po strelu Babića in jo s treh metrov poslal v mrežo za povsem zasluženo vodstvo češnjic. Bledi Gorenjci rezultatskega minusa v končnici niso uspeli izničiti, njihov prvi spomladanski poraz pa je z natančnim strelom potrdil Marko Krivičić, ki je bil ob druženju z novinarji po tekmi upravičeno zadovoljen: “Prejeti zadetek nam je podrl načrte. Reagirali smo na pravi način, si priigrali veliko priložnosti in na srečo zadeli ob koncu prvega polčasa. To nas je psihološko dvignilo. V nadaljevanju smo bili v odločilnih trenutkih dovolj zbrani.”

V boju za neposreden obstanek med elito šestouvrščeni Triglav in deveti Bravo ločita le dve točki.

V 25. krogu bodo Sežanci gostovali v Velenju, Kranjčani pa bodo gostili Celje.

* Stadion Rajko Štolfa Sežana, sodniki: Balažič, Kordež, Černe.

* Strelci: 0:1 Janković (5.), 1:1 Babić (43.), 2:1 Laukžemis (78.), 3:1 Krivičić (90.).

* CB 24 Tabor Sežana: Šugić, Azinović, Salkić, Zebić, Ristić (od 71. Mihaljević), Yameogo, Krivičić, Babić (od 83. Nemanič), Sever (od 38. Laukžemis), Bongongui, Denis.

* Triglav: Arko, Milanović, Kumer, Mertelj, Janković, Udovič (od 46. Gajić), Rogelj, Beciri (od 81. Hasanaj), Majcen, Ćerimagić (od 61. M. Wilmots), Gliha.

* Rumeni kartoni: Zebić, Bongongui, Yameogo.

* Rdeči kartoni: /


Najbolj brano