Postojnčani le s šestimi igralci

Portorož je opravil domačo nalogo in se z zmago nad močno oslabljenimi Postojnčani zelo približal osmerici, ki bo sezono nadaljevala v končnici. V vsakem primeru bodo mornarji o svoji usodi odločali čez dva tedna, ko v Lucijo prihaja njihov neposredni tekmec LTH, povsem blizu končnici je tudi Postojna.

Portorožani (v svetlih dresih, z žogo Andraž Rogelja) so imeli 
relativno lahko delo z zelo oslabljenimi Postojnčani. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Portorožani (v svetlih dresih, z žogo Andraž Rogelja) so imeli relativno lahko delo z zelo oslabljenimi Postojnčani. Foto: Zdravko Primožič/FPA

LUCIJA > Gostje imajo strahovite kadrovske težave, saj so jih zapustili Dejan Dramničanin, Erik Kralj in Blaž Bajc, na morje pa so dopotovali brez edinega centra Tea Šimovića. Zato je ob poškodbi Klemna Muhe moral na parket tudi rekonvalescent Martin Jakovina. Osnovni načrt trenerja Predraga Milovića je zato vseboval zgolj startno peterko, ki je poleg težav z višino morala paziti še na osebne napake. Pravzaprav so Postojnčani tekmo odigrali zelo inteligentno ter držali korak, dokler so nadpovprečno uspešno zadevali za tri točke. V prvem polčasu jim je uspel izjemen odstotek 19:9, kar je Milović na klopi zgolj suho pokomentiral: “Kaj pa naj drugega? S trojkami živimo in umiramo.” Gostitelji so si lahko celo brez Luke Rožanca privoščili večjo rotacijo, kljub vsemu pa občasno padli v past “bolgarske obrambe,” ko so jih tekmeci pravzaprav vabili k metom z razdalje. Seveda Portorožanov že po tradiciji ni potrebno dvakrat prositi, naj vržejo za tri točke.

Po izenačenem prvem polčasu so utrujeni torbarji vse teže držali korak, odstotek zadetih trojk je pričel rahlo kopneti, domači trener Igor Kešelj pa je le našel nekaj razpoloženih igralcev, ko sta se zanesljivemu Adinu Kavgiću in bojevitemu Andražu Rogelji pridružila še Sebastjan Borse in Enej Miklavčič, svoj delež pa so dodali tudi ostali. Ko si je domača vrsta pridobila nekaj točk prednosti, je bilo jasno, da se izčrpani gostje ne morejo več vrniti v igro in Portorož je prvič po 16. novembru lani slavil v svoji dvorani, s čimer so bili pravzaprav zadovoljni oboji. Gostje bi namreč v morebitnem krogu z LTH in s tokratnim tekmecem izplavali na vrh, Portorož pa bo lahko proti Škofjeločanom sam odločal o uvrstitvi med osmerico.

Portorož : PVC Nagode 74:66

Dvorana Lucija, gledalcev 100, sodnika: Škrbec in Česen (oba Kranj); četrtine - 19:24, 23:17, 22:16, 10:9.

Portorož: Kavgić 18 (1:1), Miklavčič 13, Krmac, Jovanović, Borse 15 (2:1), Rogelja 7, Kojadinović 8, A. Cvetičanin 5 (2:1), Katonar 8 (1:1). Trener: Igor Kešelj.

PVC Nagode: Abram 18, Košir 21 (1:0), Zalar 7 (6:5), Tomažič 16 (2:2), Jakovina, K. Muha 4. Trener: Predrag Milović. Osebne napake: Portorož 17, Nagode 12; prosti meti: Portorož 6:4, Nagode 9:7; trojke: Portorož 31:8 (Miklavčič 3, Borse 2, Katonar, Kavgić in Rogelja po 1), Nagode 34:15 (Abram 6, Košir 5, Tomažič 4); skok: Portorož 40, Nagode 28.

Igor Kešelj, trener Portoroža:

“Z zmago nad oslabljenimi Postojnčani smo ohranili možnosti za uvrstitev med najboljšo osmerico, na roke pa so nam šli tudi rezultati neposrednih tekmecev. Skušali bomo presenetiti že med tednom v Hrastniku, vsekakor pa si močno želimo v končnico, s čimer bi se izognili ligi za obstanek.”

Brez preklinjanja, prosim!

Mlada kranjska sodnika Tine Škrbec in Grega Česen nista imela pretirano težkega dela, saj sta si ob redkih osebnih napakah komajda zaslužila honorar. Očitno pa gre za občutljivi duši, kajti že v uvodnih minutah sta zahtevala, naj uradni napovedovalec opozori gledalce na olikan govor.

Predrag Milović trener PVC Nagode:

“Portorož je zasluženo zmagal, mi pa bomo proti Ljubljani lovili točke, ki bi nas popeljale v ligo za prvaka. Upam, da bodo tam zaigrali tudi Portorožani, Sežanci pa so itak med favoriti lige. Za primorsko košarko bi bilo pomembno, če bi imeli v končnici tri predstavnike. Domači so tokrat enostavno izkoristili vse naše slabosti.”


Najbolj brano