Ilirskobistriški župan pozval k odpovedi javnih prireditev

Ilirskobistriška občina je za preprečitev širjenja koronavirusa pozvala k odpovedi javnih prireditev. Kupila je tudi 5000 zaščitnih mask, ki bi jih uporabili ob večjih okužbah, v Zdravstvenem domu pa so pripravili posebno sobo za sprejem oseb s sumom na koronavirus.

Občina je po mestu in drugih javnih krajih obesila plakate z 
informacijami o preventivnem delovanju glede koronavirusa.  Foto: Katja Kirn Vodopivec
Občina je po mestu in drugih javnih krajih obesila plakate z informacijami o preventivnem delovanju glede koronavirusa.  Foto: Katja Kirn Vodopivec

ILIRSKA BISTRICA > “Vse organizatorje javnih prireditev v občini pozivamo, da načrtovane prireditve odpovedo oziroma jih prestavijo za nekaj časa,” je na četrtkovi seji ilirskobistriškega občinskega sveta pozval župan Emil Rojc. Občina je tako že odpovedala gledališko predstavo, ki jo tradicionalno prirejajo za 8. marec, sprejeli pa so tudi nekaj drugih preventivnih ukrepov.

Župan je občinske svetnike in javnost seznanil tudi z ukrepi, ki jih je občina sprejela glede preprečevanja širjenja koronavirusa na svojem območju. Kot je dejal, so na sestanku s predstavniki občinske civilne zaščite, Zdravstvenega doma, območne enote Centra za socialno delo in gasilcev sprejeli nekaj preventivnih ukrepov. Natisnili so plakate z informacijami glede ravnanja in preprečevanja širjenja virusa, ki so jih razobesili po mestu in vseh osnovnih šolah. Osnovnim šolam je občina kupila tudi razkužila, saj so ta v drogerijah in lekarnah pošla, ravnateljem pa so podali tudi navodila o skrbnem umivanju rok učencev.

Občina je kupila tudi 5000 zaščitnih mask in ostale zaščitne opreme za potrebe civilne zaščite, ki bi jih uporabili v primeru, če bi prišlo do večje epidemije.

Posebna navodila za ravnanje ob sumu na okužbo so pripravili tudi v bistriškem Zdravstvenem domu, kjer so pripravili tudi posebno sobo za sprejem bolnikov, ki bi kazali sum na morebitno okužbo s koronavirusom.


Najbolj brano