Camoranesijev prvenec

Postna sreda je nogometašem sežanskega Tabora prinesla prvo zmago po 20. oktobru, ko so na domači zelenici ugnali Maribor. Kraševci so si s tremi točkami bistveno popravili položaj v boju za neposreden obstanek v prvi ligi.

Tekmo je v prid sežanskega moštva odločil Stefan Stevanović (v 
beli opremi). Foto: Profimedia
Tekmo je v prid sežanskega moštva odločil Stefan Stevanović (v beli opremi). Foto: Profimedia

SEŽANA > Ob zgodnji popoldanski uri sredi delovnika in neprijaznem vremenu niti domača prvenstvena premiera Maura Camoranesija na sežanski klopi niti vrnitev jesenskih junakov Andreja Razdrha in Predraga Sikimića nista bila dovolj dober razlog za številčnejši obisk podpornikov sežanske ekipe. Argentinca z italijanskim potnim listom so s tribun s transparentom pozdravili najglasnejši domači privrženci, ki so v 16. minuti ob podaji gostov iz kota lahko le globoko zavzdihnili ob nespretni reakciji vratarja Ariana Renerja, ki je bil ob strelu Nikole Vujadinovića glavni krivec za vodstvo Domžal. Terenska premoč in številni koti Kraševcem niso prinesli rezultata vse do končnice prvega polčasa, ko je odbita žoga lepo sedla na nogo Maria Zebića, ki je s strelom iz razdalje razparal mrežo nemočnega domžalskega vratarja Ajdina Mulalića.

Nadaljevanje tekme je prineslo pravo mučenje za gledalce, ki so videli malo morje netočnih podaj. Domžalčani so bili brez kaznovanega ideologa igre Senijada Ibričića povsem brezidejni, za nameček pa je domača obrambna trojka, na čelu s kapetanom Antoniom Azinovićem, povsem razorožila Sikimića. “V prvem polčasu smo imeli več od igre, nato pa je prišla do izraza utrujenost. Poznalo se je, da je ritem zgoščen, tako da sem moral nekoliko premešati začetno enajsterico ter tudi v drugem polčasu hitro poseči po menjavah,” je dejal Camoranesi.

Tabor Sežana : Domžale 2:1 (1:1)

Stadion Rajko Štolfa, gledalcev 450 sodnik: Matković (Ravne na Koroškem) 6. Strelci - 0:1 Vujadinović (17), 1:1 Zebić (35), 2:1 Stevanović (74).

Cherybox Tabor Sežana: Rener 5,5, Serge 6,5, Azinović 6,5, Ristić 6,5, Krivičić 6, Zebić 7, Sever 6, Kouao 6,5, Mehmedović 6 (od 63. Salkić 6,5) Bongongui 6,5 (od 77. Mihaljević 6,5), Babić 6 (od 63. Stevanović 7). Trener: Mauro Camoranesi.

Domžale: Mulalić 5,5, Pišek 5,5 (od 72. Kim), Lazarević 6 (od 77. Vuk), Vujadinović 6,5, Fink 6 (od 61. Mavretič-), Podlogar 6, Jakupović 6, Ilić 5,5, Urbančič 5,5, Sikimić 5,5, Husmani 6. Trener: Andrej Razdrh. Rumeni kartoni: Bongongui, Mehmedović, Stevanović; Podlogar.

Na zelenico je poslal tudi Stefana Stevanovića, ki se je izkazal za odločilnega aduta s klopi. “Trener mi je dejal, da moram v te pol ure na igrišču dati vse od sebe. Smo v obdobju, ko je vsak strel zelo pomemben. Na srečo je tisti moj poskus končal v mreži. Rodrigue Bongongui je lepo potegnil v protinapad in mi pravočasno podal, sam sem pa z malce sreče zadel,” je po koncu odločilni trenutek tekme v 74. minuti opisal napadalni vezist domačega moštva.

V končnici tekme so gostje zaigrali s tremi napadalci, a z izjemo strela rezervista Slobodana Vuka, ki ga je lepo ukrotil Rener, številčnejših priložnosti za izenačenje niso imeli. “Že govorica teles mojih fantov ni bila prava. Vse smo imeli v svojih rokah, a si nismo zaslužili niti točke," razočaranja ni skrival Razdrh. Njegov stanovski kolega Camoranesi je prejemal čestitke za prvo zmago v slovenski ligi: "Nogomet je pač takšen. Morda bi si v Ljubljani zaslužili več, a smo ostali praznih rok. Tokrat so se stvari obrnile v naš prid. Pomembno je, da smo se hitro pobrali po porazu. Velike pohvale tudi navijačem, ki so nas bučno podpirali kljub neprijaznemu vremenu.”


Najbolj brano