Šestnajst točk Dragića za zmago Miamija, poraz Dallasa brez Dončića

Košarkarji moštva Miami Heat so v severnoameriški ligi NBA prišli do svoje še 36 zmage po izjemni predstavi s 124:105 proti povsem razglašeni ekipi Cleveland Cavaliers. Kapetan slovenske zlate reprezentance Goran Dragić je k zmagi Miamija prispeval 16 točk. Medtem so Dallas Mavericks v odsotnosti Luke Dončića izgubili na gostovanju pri Atlanti.

 Foto: STA
Foto: STA

MIAMI, DALLAS > Košarkarji Miamija so na novo spisali zgodovino te floridske franšize. Po polčasu so namreč vodili s kar 82:52, kar je najboljši polčas Miamija v ligi NBA. Še nikoli prej niso v enem od polčasov na tekmah zbrali toliko točk.

Vročici je to uspelo kljub odsotnosti njihovega prvega igralca Jimmyja Butlerja, ki je izpustil tekmo zaradi osebnih razlogov. “Imamo dovolj dobrih igralcev,” je pred tekmo ocenil trener Miamija Eric Spoelstra. Na koncu je ob Goranu Dragiću še šesterica igralcev Miamija dosegla dvomestno število točk, najbolj učinkovit pa je bil s 24 točkami Kendrick Nunn.

Miami je z razmerjem 36 zmag in 20 porazov četrta najboljša ekipa vzhodne konference lige NBA.

Na tekmi so tudi uradno upokojili ter dvignili pod strop dvorane American Airlines majico s številko 3, ki jo je nosil sloviti Dwyane Wade. Ta se je v svojem nagovoru spomnil tudi nedavno preminulega Kobeja Bryanta: “Kobe je dejal, da je najpomembnejša stvar navdahniti ostale, da so izvrstni pri tem, kar se lotijo. Upam, da sem vam dal navdih.”

Dallas Mavericks pa so brez udarnega dvojca Luka Dončić-Kristaps Porzingis doživeli poraz v gosteh pri Atlanta Hawks s 107:111. Dallas je trenutno na sedmem mestu v razvrstitvi zahodne konference z izkupičkom 34 zmag in 23 porazov. Osmouvrščeni Memphis Grizzlies ima na svojem računu 28 zmag in 28 porazov.

Najboljši pri Atlanti je bil John Collins s 35 točkami in 17 skoki, Trae Young pa je 13 od svojih 25 točk dosegel v zadnji četrtini tekme, ki jo je zaznamovala odsotnost najboljšega posameznika Dallasa Dončića.

Dončić, ki je vodil Dallas do zmage proti Orlandu večer pred tem, je po dogovoru s strokovnim štabom izpustil tekmo. V Dallasu so se namreč odločili, da bodo Ljubljančanu namenili prosti večer, da bi lahko košarkar spočil v tej sezoni že dvakrat poškodovani desni gleženj.

Na tekmi tako ni prišlo do napovedovanega dvoboja pod obroči s prvim mladim zvezdnikom Atlante Traejem Youngom: “Zelo rad igram proti najboljšim v naši ligi in Luka je zanesljivo eden izmed njih. Težko je, ker nisem mogel zaigrati proti njemu, ampak zanj ..., želim mu le, da bi bil zdrav.”

Teksaška franšiza iz Dallasa je bila na parketu tudi brez Porzingisa, ki so mu namenili počitek zaradi težav s kolenom.

V vrsti Dallasa je izstopal Tim Hardaway mlajši, ki je s 33 točkami ponovil najboljšo predstavo sezone, 20 točk je dosegel v prvem polčasu.

Na preostalih tekmah večera je odmeval predvsem zmaga vodilnega moštva lige Milwaukee Bucks nad Philadelphio 76ers. Milwaukee, ki ima v tej sezoni izkupiček 48:8, je hitro povedel in nato vodstvo držal do konca tekme za zmago s 119:98. Najbolj učinkovit za domačine je bil Giannis Antetokuonmpo z 31 točkami in 17 skoki.


Najbolj brano