Nova zmaga Švicarke Lare Gut Behrami, Ilka Štuhec 13.

Na drugi smukaški preizkušnji za svetovni pokal v Crans Montani je še drugič v dveh dneh zmagala Švicarka Lara Gut Behrami, ki je za dve stotinki sekunde premagala tako kot v petek drugo rojakinjo Corinne Suter, tretja Avstrijka Nina Ortlieb pa je zaostala za pet stotink. Edina slovenska smučarka Ilka Štuhec je zasedla 13. mesto (+0,98).

Ilka Štuhec Foto: Nebojsa Tejic/STA
Ilka Štuhec Foto: Nebojsa Tejic/STA

CRANS MONTANA > V petek je bila Ilka Štuhec na prvem smuku v Crans Montani 12., danes pa je bila mesto slabša. Smukaška prvakinja, ki je imela številko 13, je v cilj prišla kot deveta z zaostankom 0,96 sekunde, do konca pa so jo prehitele še štiri smučarke, vključno z zmagovalko, ki je imela številko 17. Za Mariborčanko je to četrta najboljša uvrstitev letošnje sezone.

“Razplet je bil podoben kot včeraj. Moja današnja vožnja pa drugačna, pravzaprav preveč pravilna. Bila sem zelo pozorna, da le ne bi ponovila včerajšnjih napak. Ta pristop se ni izkazal za pravega, saj se v tistem pravem tekmovalnem duhu, ob konstantnem napadanju pač zgodijo tudi napake, ki so stranski učinek. Torej, s smučanjem in uvrstitvijo tudi danes nisem najbolj zadovoljna,” je po drugem smuku v Crans Montani za Smučarsko zvezo Slovenije dejala Štuhčeva, ki pa še ne ve, ali bo v nedeljo v alpski kombinaciji nastopila ali ne.

S številko 20 si je prve stopničke v svetovnem pokalu v karieri prismučala 23-letna Nina Ortlieb, hči Patricka Ortlieba, olimpijskega smukaškega prvaka na igrah leta 1992 v Albertvillu.

Za Laro Gut, dobitnico velikega kristalnega globusa leta 2016, pa je to 26. zmaga v elitni konkurenci. Pred letošnjo Crans Montano je 28-letnica nazadnje zmagala januarja 2018.

Corinne Suter je imela številko 3 in si je z drugim mestom že zagotovila mali smukaški globus, do konca sezone je namreč le še en smuk na finalu v Cortini d'Ampezzo, Švicarka pa ima pred zasledovalkami neulovljivo prednost 155 točk. Petindvajsetletnica je postala prva Švicarka z malim kristalnim globusom po Chantal Bournissen in letu 1991. Suterjeva je zmagala na smuku v Altenmarkt-Zuachenseeju pretekli mesec in poleg tega še trikrat stala na stopničkah.

V svetovni pokal se po smrti očeta še vedno ni vrnila Američanka Mikaela Shiffrin, ki ima pred skupno drugouvrščeno Italijanko Federico Brignone, danes četrto (+0,34), še 27 točk prednosti.

Peto mesto je zasedla druga smukačica sezone Čehinja Ester Ledecka, ki tekmuje tudi v deskanju na snegu.

V nedeljo bo v Švici še alpska kombinacija, prihodnji konec tedna pa bodo smučarke v italijanskem La Thuilu tekmovale v superveleslalomu in alpski kombinaciji.


Najbolj brano