Predvidena rekonstrukcija mandrača

Četrtkova seja izolskega občinskega sveta je minila hitro in brez presenečenj. Parcelo A1, ki naj bi bila zanimiva za investitorje, bodo prodali na dražbi.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > Občinski svet je sprejel odlok o programu opremljanja stavbnih zemljišč in merilih za odmero komunalnega prispevka za vzhodno območje industrijske cone v Izoli. Zaradi financiranja iz evropskega sklada za regionalni razvoj in državnega proračuna bo tudi strošek opremljanja s komunalno opremo, ki ga bodo morali poravnati investitorji, manjši.

Največ razprave je vzbudil poslovni načrt Komunale Izola za leto 2020. Letos naj bi, če bodo pridobljena nepovratna sredstva, skupaj z občino izvedli rekonstrukcijo mandrača in dela promenade na Sončnem nabrežju. Svetniki so dopolnili tudi pravilnik o zbiranju in prevozu komunalnih odpadkov.

Več nepremičnin so namenili za prodajo na trgu, pridobljeni denar pa bo namensko uporabljen za investicije in vzdrževanje stvarnega občinskega premoženja. Med drugim je bila potrjena prodaja zemljišča ob izolski vpadnici, tik ob krožišču in bencinskem servisu Petrol. Nepremičnina, ki so jo poimenovali gradbena parcela A1, je namenjena gradnji nestanovanjskih objektov za trgovske, servisne, poslovne, storitvene in skladiščne dejavnosti v vzhodni industrijski coni. Prodana bo z metodo javne dražbe.

Poleg tega je občinski svet v odbor za gospodarstvo in finance namesto Igorja France imenoval Aleksandra Kreblja. V svet Območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti pa so bili imenovani Alan Deško, Maja Cetin, Vesna Pinter Stojnić in Dušan Kitić.


Najbolj brano