Samo konec sveta ... in še jubilej!

Če bo ob koncu sveta toliko nasmejanih obrazov, se ga lahko le veselimo. Druženje po predstavi Samo konec sveta, premierno uprizorjeni v Slovenskem stalnem gledališču Trst, pa je poživil zlasti režiserjev jubilej.

 Po premieri je bil v središču igralec Vladimir Jurc, ki je dva dneva prej dopolnil 70 let. Tokrat v predstavi ni igral, ampak jo je režiral. Foto: Luca Quaia
Po premieri je bil v središču igralec Vladimir Jurc, ki je dva dneva prej dopolnil 70 let. Tokrat v predstavi ni igral, ampak jo je režiral. Foto: Luca Quaia

TRST > Igralski steber tržaškega teatra Vladimir Jurc si je dramo Samo konec sveta, ki jo je Francoz Jean-Luc Lagarce (1957-1995) napisal pred 30 leti, želel na oder postaviti že od leta 1993, ko mu jo je izročil Jovan Ćirilov (1931-2014), umetniški vodja festivala Bitef.

Končno jo je režiral ob svoji 70-letnici. Glavno vlogo igra Romeo Grebenšek, ki se je po treh letih tako vrnil na oder tržaškega gledališča, ob njem pa nastopijo še Maja Blagovič, Tina Gunzek, Sara Gorše in Primož Forte ter pozavnist Denis Beganović.


Najbolj brano