Na poti digitalizacije

V Ajdovščini je potekala ena od regijskih delavnic o digitalizaciji občin, ki jih izvaja 4P DIH, strateško partnerstvo Skupnosti občin Slovenije, fakultete za elektrotehniko in ministrstva za javno upravo.

 Foto: Arhiv 4PDIH
Foto: Arhiv 4PDIH

AJDOVŠČINA > Predstavniki občinskih uprav, podjetij in ustanov iz Goriške regije so se seznanili s prednostmi in izzivi digitalizacije, v delavnici pa so izpostavili priložnosti v regiji. Strinjali so se, da je digitalizacija smiselna pri komunalnih storitvah, vključevanju občanov v procese odločanja in v boljšem obveščanju.

Kot težavo so izpostavili medgeneracijski razkorak v digitalni pismenosti, digitalno identiteto in povezljivost. Občina Ajdovščina je prve korake že naredila z virtualno tržnico, vzpostavitvijo omrežja merilnih postaj, ki spremljajo pojav koristnih in škodljivih žuželk, s podporo odločanja o namakanju, brezplačnimi prevozi, načrtuje pametna parkirna mesta, v strategiji pametne občine, ki jo izdeluje, pa si je za cilj zadala, da občanom poenostavi pot do storitev javnega sektorja.


Najbolj brano