Najboljši so košarkarica, balinar in nogometaši

Športnica Krasa in Brkinov leta 2019 je košarica Sara Meden zaradi izjemnih športnih rezultatov v košarki in uspešnih reprezentančnih nastopov, najboljši športnik pa svetovni mladinski prvak v hitrostnem zbijanju Gašper Povh. Za najboljši klub je komisija iz štirih občin izglasovala člansko ekipo Nogometnega kluba Tabor Sežana za uvrstitev v prvo slovensko nogometno ligo.

V ponedeljek so v Štanjelu podelili priznanja številnim športnicam 
in športnikom, za katerimi je uspešno leto. Foto: Petra Mezinec
V ponedeljek so v Štanjelu podelili priznanja številnim športnicam in športnikom, za katerimi je uspešno leto. Foto: Petra Mezinec

ŠTANJEL > V ponedeljek so v Štanjelu že osmo leto zapored podelili nagrade za športne dosežke na območju štirih kraško-brkinskih občin (Komen, Sežana, Divača in Hrpelje-Kozina). “Združeni dajemo tudi navzven jasno sporočilo, kako pomembni so naši športniki,” je v imenu letošnjih gostiteljev povedal župan komenske občine Erik Modic, ki je poudaril pomen športa, a tudi razvoja športne infrastrukture, ki so jo - vsaj v komenski občini - dolga leta zapostavljali.

V družbi olimpijcev

Razvoj lokalnega športa je pomemben, saj je temelj vsakega mladega športnika, je prepričan Rajko Kralj, predsednik Športne zveze Komen. Organizatorji so letos medse povabili tudi tri olimpijce: Mira Cerarja, Rajmonda Debevca in Alojza Laha ter trenerja slovenske plezalske reprezentance Luko Fondo, ki se bo letos poleti odpravil na olimpijske igre v Tokio. Program so popestrili glasbeni duo Tjaša Akustik, Duo Kamikazete in plesno društvo Be Funky.

Na mladih šport stoji

Priznanja za športne dosežke mladih so prejeli kadetska in mladinska ekipa Nogometnega kluba Tabor Sežana, Nik Trobec, Lina Funa, Mladinski pogon Košarkarskega kluba Sežana, Asta Gerjevič Debevec, Iva Guštin, Lara Ferjančič, Plesno društvo Be Funky, Jaka Štremfel in Luna Babič. Naziv najperspektivnejšega mladega športnika je prejel Enrik Ostrc za izjemen športni razvoj in perspektivne rezultate v nogometu.

Posebna priznanja so prejeli Tomaž Prinčič, Karate klub Samurai Sežana, Aleš Suhadolnik, članska ekipa Balinarskega kluba Gradna Gik Obrov ter Simon Strnad.

Ob tej priložnosti so podelili tudi jubilejna priznanja. Bronasto plaketo za deset let delovanja so prejeli Monika Mihelj, Športno plezalni klub Plus in Arian Rener. Srebrno plaketo za dvajset let delovanja in športnega udejstvovanja je prejelo Športno društvo Jadran Bluemarine. Zlate plakete za tri aktivna desetletja in tudi več pa Balinarski klub Skala Sežana, Golf klub Lipica in Balinarski klub Jadran Hrpelje.

Plaketo za najboljše športne dosežke Krasa in Brkinov za preteklo leto je prejel Axel Luxa za prvo mesto na članskem dvoranskem državnem prvenstvu v skoku v višino, Jože Čepar za doseženo šesto mesto na evropskem članskem prvenstvu v streljanju s standardno pištolo na razdalji 25 metrov ter Luka Fonda za trenerske dosežke in uvrstitev dveh tekmovalk v športnem plezanju na olimpijske igre v Tokiu.

Komisija je za najboljši klub lanskega leta razglasila člansko ekipo Nogometnega kluba Tabor Sežana za uvrstitev v prvo slovensko nogometno ligo, za najboljšo športnico košarkašico Saro Meden, za najboljšega športnika preteklega leta pa balinarja Gašperja Povha.


Najbolj brano