Tudi tenis na odru gledališča Ariston

Prva dva večera jubilejnega 70. Sanremskega festivala zabavne glasbe sta minila v predstavitvi tekmovalnih skladb, današnji pa je posvečen največjim uspešnicam v sedem desetletij dolgem življenju festivala. Številnim presenečenjem v gledališču Ariston pa kar ni videti konca.

Neglasbeni vrhunec večera: Fiorello, Amadeus in Novak Đoković (z 
leve) Foto: Areafoto.si
Neglasbeni vrhunec večera: Fiorello, Amadeus in Novak Đoković (z leve) Foto: Areafoto.si

SANREMO >Tako je sredin večer postregel kar z nekaj vrhunci, ki bodo milijonom televizijskih gledalcev v Italiji in po svetu - po podatkih italijanske nacionalne televizije si ga je ogledalo slabih deset milijonov gledalcev ali 53,3 odstotka vseh, ki so bili takrat pred malimi ekrani (šest odstotkov več kot lani) - še dolgo ostali v spominu.

Amadeus se je poklonil spominu pred dvema letoma umrlemu televizijskemu voditelju Fabriziu Frizziju, ki bi 5. februarja dopolnil 62 let. Ob tem je skrušen dejal, da bi Frizzi, če bi še bil med nami, zagotovo vodil letošnji jubilejni festival. Na odru se mu je pridružila tudi vdova Carlotta Mantovan.

Lestvica po dveh večerih: Francesco Gabbani, Le Vibrazioni, Piero Pelù, Pinguini Tattici Nucleari in Elodie.

Carlotta Mantovan se je vsem zahvalila za ohranjanja spomina na njenega pokojnega moža. (Foto: areafoto.si)

Prav posebno presenečenje pa je tokrat pripravil Fiorello, očitno velik ljubitelj tenisa, saj je iz občinstva na oder povabil prvega tenisača na svetu, Novaka Đokovića, ki je v glasbenem večeru užival z ženo Jeleno. Presenečeni Amadeus menda res ni vedel za Fiorellovo namero. Novak pa je na odru znova dokazal, da ni le vrhunski športnik, ampak ima rad tudi dobro glasbo in obvlada italijanski jezik. Skupaj z voditeljema je zapel nekaj vrstic pesmi Terra Promessa, saj je oboževalec Erosa Ramazzottija.

Občinstvo pa je nato na noge dvignila četverica, ki se je v prvotni originalni zasedbi prvič zbrala po štirih desetletjih - Ricchi e poveri: Angela Brambati, Franco Gatti, Marina Occhiena, Angelo Sotgiu. In prišel je tudi Zucchero s svojo skupino in še dodatno razvnel vročico noči v prepolni dvorani Ariston.

Zucchero je povsem razvnel občinstvo v Aristonu. (Foto: areafoto.si)


Najbolj brano