Odprt boj za končnico

Derbi 12. kroga balinarske superlige je pripadel Agrochemu Hrastu, ki tako ohranja dve točki naskoka pred drugouvrščeno Trato. Obeta se zanimiv boj za preostali dve mesti na zaključnem turnirju.

Balinarji Ilirske Bistrice po zmagi nad Portorožani ostajajo resen 
kandidat za uvrstitev na zaključni turnir sezone. Foto: Simon Maljevac
Balinarji Ilirske Bistrice po zmagi nad Portorožani ostajajo resen kandidat za uvrstitev na zaključni turnir sezone. Foto: Simon Maljevac

Laže od pričakovanj so balinarji Agrochema Hrasta prišli do zmage na gostovanju pri Zabičah, ki so zabeležile še drugi zaporedni poraz v domači dvorani. Kobjeglavci so povedli z 8:2 in si kljub 40 točkam Gorana Vujanovića v hitrostnem zbijanju že pred zadnjim delom tekme zagotovili zmago. V natančnem zbijanju je bil pri Kraševcih z 29 točkami razpoložen Marko Švara, lepih 47 točk pa sta v štafeti zbrala Erik Petrič in Jaka Štremfel.

Postojnčani niso uspeli pokvariti popoldneva škofjeloški Trati, blizu presenečenja pa so bili Portorožani, ki so v gosteh pošteno namučili Ilirsko Bistrico. V domači vrsti je s 45 zadetki v brzincu ponovno blestel Martin Zdauc. Aikea Antena je bila v prednosti vse do samega zaključka tekme, v kateri so se trije izenačeni dvoboji prevesili v korist Bistričanov.

V derbiju dna lestvice so Koprčani prepričljivo nadigrali Košance, sežanska Skala pa je v Ljubljani prišla do pomembne točke v boju za četrto mesto. Prvi mož sežanske ekipe je bil Gašper Povh, ki je v hitrostnem zbijanju zadel 43 krogel, v štafeti je skupaj s Klemnom Sosičem zbral 49 točk, v končnici tekme pa je skupaj s Sebastjanom Štoko vpisal pomembno zmago v igri dvojic.


Najbolj brano