Hidria v dobavo delov za volanske sisteme vozil BMW

Hidria bo za nova hibridna in električna vozila BMW proizvajala dele vertikalnega aluminijastega volanskega sistema, ki omogoča samodejno električno nastavitev volana glede na velikost voznika. Dogovor v vrednosti več kot 30 milijonov evrov bo trajal do leta 2030, so danes sporočili iz Hidrie.

Hidria bo za hibridna in električna vozila BMW proizvajala dele 
vertikalnega aluminijastega volanskega sistema, ki omogoča 
samodejno električno nastavitev volana glede na velikost voznika. Foto: Hidria
Hidria bo za hibridna in električna vozila BMW proizvajala dele vertikalnega aluminijastega volanskega sistema, ki omogoča samodejno električno nastavitev volana glede na velikost voznika. Foto: Hidria

IDRIJA > Hidria je za nova hibridna in električna vozila nemškega avtomobilskega proizvajalca BMW razvila in mu bo dobavljala inovativna aluminijasta ohišja volanskih sistemov. Vozila, opremljena s tovrstnim sistemom, bodo na evropske in svetovne ceste zapeljala čez tri leta, so navedli v korporaciji Hidria.

“Strateško pomemben dogovor, vreden več kot 30 milijonov evrov, ki bo trajal do leta 2030, je Hidria pridobila v ostri globalni konkurenci. Pogodba skupaj s konec lanskega leta sklenjenimi novimi in prek 300 milijonov evrov vrednimi pogodbami za izdelavo ključnih delov pogonskih elektromotorjev Hidrii zagotavlja uspešen razvoj in dodatno krepitev na globalnih trgih,” so poudarili.

Ob tem so izpostavili, da bodo v naslednjih nekaj letih v inovativni razvoj vložili prek 50 milijonov evrov in več kot 100 milijonov evrov v nove visokotehnološke proizvodne zmogljivosti.


Najbolj brano