Iščejo novega oskrbnika Vojkove koče

Planinsko društvo Postojna išče novega oskrbnika Vojkove koče na Nanosu. Potem ko sta po nemalo preteklih zapletih maja lani skrb za kočo prevzela med planinci zelo priljubljena zakonca Janja in Slavko Škoberne, sta zaradi zdravstvenih razlogov s koncem januarja najem zaključila.

Po lanskoletni prvi fazi prenove se je obisk koče na Nanosu, ki je 
eden najbolj priljubljenih primorskih vrhov, povečal, prav tako 
število prenočitev.  Foto: Veronika Rupnik Ženko
Po lanskoletni prvi fazi prenove se je obisk koče na Nanosu, ki je eden najbolj priljubljenih primorskih vrhov, povečal, prav tako število prenočitev.  Foto: Veronika Rupnik Ženko

NANOS > “Z zadnjima najemnikoma smo bili zelo zadovoljni, tudi med planinci sta bila priljubljena, vendar zaradi zdravstvenih razlogov koče na žalost ne zmoreta več upravljati,” razloge za nov razpis pojasnjuje Neva Šemrov, predsednica Planinskega društva Postojna, ki je lastnik Vojkove koče na Nanosu. V vmesnem času do izbora novega najemnika bodo za kočo skrbeli člani društva sami. Kljub zimskemu času namreč zlasti ob sončnih koncih tedna na Nanosu beležijo dober obisk. Koča bo do nadaljnjega odprta ob sobotah in nedeljah.

V društvu prijave z življenjepisom in videnjem razvoja dejavnosti v koči zbirajo do 7. februarja. Kot poudarja predsednica, od oskrbniškega para pričakujejo predvsem prijaznost in gostoljubnost do obiskovalcev, osebno urejenost, veder značaj in profesionalen pristop pri vodenju. Med ostalimi pogoji pa so tudi tovrstne delovne izkušnje, poznavanje HACCP sistema, kulinarične spretnosti, znanje hišniških opravil, poznavanje dela z blagajno, poznavanje okoliških gora in poti, zaželeno je tudi znanje tujih jezikov, saj je med obiskovalci vse več tujcev.

Planinsko društvo je v Vojkovi koči ob lanski 70. obletnici izgradnje izvedlo prvi del prenove (obnovili so sanitarije, na novo uredili umivalnico s tuši in kolesarnico ter čistilno napravo), saj si želijo, da bi bila koča obiskovalcem še prijaznejša, tudi družinam in kolesarjem. Pripravljen pa je že tudi projekt nadaljnje obnove, ki pa bo odvisna od pridobivanja denarja.


Najbolj brano