“Po primorsko” oropal dijakinjo

Za pičlih 80 evrov, ki jih je imela v denarnici, je neznani ropar tvegal zaporno kazen, 18-letna dijakinja pa je pretrpela veliko strahu. V ponedeljek ob pol osmih zjutraj ji je ropar z nožem s primorskim naglasom zagrozil na klopci na Kidričevi ulici v Novi Gorici. Policisti intenzivno iščejo mladeniča višje postave in prosijo za pomoč vse morebitne očividce.

Neznanec je na klopci na Kidričevi ulici v Novi Gorici z nožem 
zagrozil in oropal 18-letnico. Foto: Leo Caharija
Neznanec je na klopci na Kidričevi ulici v Novi Gorici z nožem zagrozil in oropal 18-letnico. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Po pripovedovanju oškodovanke, ki je kaznivo dejanje novogoriškim policistom prijavila šele štiri ure po dogodku, naj bi se rop zgodil v ponedeljek ob 7.30 med bloki pri igralih na Kidričevi ulici v Novi Gorici. Do 18-letnice, ki je sedela na eni od tamkajšnjih klopc, naj bi pristopil neznani moški.

Po njenih ocenah je bil star med 25 in 30 let, visok približno 190 centimetrov, srednje postave, govoril pa je s primorskim naglasom. Proti njej je uperil nož in od nje zahteval denarnico.

Prestrašena dijakinja mu jo je seveda izročila, ropar pa je iz denarnice, v kateri dekle k sreči ni imelo dokumentov, nato vzel ves denar. Po naših informacijah naj bi ji vzel približno 80 evrov. Nato je moški zbežal v neznano. Med ropom dijakinje k sreči ni poškodoval.

Novogoriški policisti ob tem pozivajo vse morebitne očividce, ki bi o dogodku karkoli vedeli, naj jim to sporočijo na telefonsko številko 113, anonimno številko policije 080 1200 ali številko policijske postaje Nova Gorica 05 30 34 400. Žrtve podobnih kaznivih dejanj pa naprošajo, naj v primeru takšnih napadov o tem takoj obveščajo policijo in s tem precej olajšajo delo policistom pri raziskovanju takšnih kaznivih dejanj.


Najbolj brano