S pištolo grozil v zlatarni in v lokalu

Koprski policisti so 34-letnika, ki je prejšnji teden poskušal oropati Zlatarno Celje v Župančičevi ulici v starem mestnem jedru, ovadili še za več drugih kaznivih dejanj, med drugim tudi vlomov in tatvin. Osumljeni 34-letnik je ropal v jakni, ki jo je ukradel v enem od koprskih stanovanj. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zanj odredil pripor.

Prodajalka v zlatarni je sprožila alarm  in dimno zaveso, 34-letnik 
pa je nato brez plena zbežal. Foto: Sijan Pretnar
Prodajalka v zlatarni je sprožila alarm in dimno zaveso, 34-letnik pa je nato brez plena zbežal. Foto: Sijan Pretnar

KOPER > Na koprski policijski upravi so včeraj pojasnili še nekaj podrobnosti o poskusu ropa, ki se je zgodil prejšnji torek (14. januarja) v Župančičevi ulici v koprskem mestnem jedru. 34-letnik je v zlatarno vstopil okoli 16.30, s pištolo je zagrozil prodajalki in od nje zahteval zlatnino.

A mu ni uspelo, pretreseni prodajalki je kljub resni grožnji z orožjem uspelo sprožiti alarm, s katerim je aktivirala tudi dimno zaveso. Osumljeni je s kraja zbežal praznih rok, policisti so ga prijeli že po približno 15 minutah v enem od gostinskih lokalov na koprski Bonifiki.

Grozil jima je z imitacijo berette

Tudi tam je grozil, od natakarice je hotel pijačo, pri tem pa ji je pokazal pištolo. Na koprski policijski upravi so pojasnili, da je imel 34-letnik imitacijo pištole, ki pa je enaka kot beretta 92. Ljudje, ki z orožjem nimajo opravka, le težko opazijo razliko med pravim orožjem in imitacijo. Ob aretaciji je imel menda poleg pištole še nož.

Po neuspelem ropu zlatarne je 34-letnik menda zavil še v en gostinski lokal, kjer mu je pištola padla na tla in nato nadaljeval pot proti Bonifiki.

Policisti so mu po prijetju odredili pridržanje in zbrali dokaze še za druga kazniva dejanja, ki jih je storil v zadnjem času. Poleg ropa in groženj so ga koprski policisti osumili še dveh kaznivih dejanj velike tatvine, izsiljevanja, kršitev nedotakljivosti stanovanja ter povzročitve hude telesne poškodbe in poškodovanja tuje stvari.

Skoraj vsa kazniva dejanja (razen enega) je zagrešil prav v koprskem mestnem jedru, kjer tudi domačini v zadnjem času opažajo, da se dogaja vse več vlomov in tatvin. Osumljenci v teh primerih iščejo predvsem denar.

Ropal v ukradeni jakni

Policisti so ugotovili, da je 34-letnik konec lanskega leta vlomil v stanovanje in hišo v koprskem mestnem jedru. Enemu od lastnikov je med drugim ukradel tudi jakno, v katero je bil oblečen, ko je prejšnji teden poskušal oropati zlatarno.

Sicer pa naj bi med tatinskimi podvigi ukradel dokumente in nekaj denarja. Z znancem se je stepel in ga poškodoval, zato mu očitajo tudi povzročitev hude poškodbe. V enem od hotelov pa naj bi v sobi še enega znanca izsiljeval za denar. Poleg tega naj bi poškodoval steklo na eni od stavb.

Po naših podatkih je osumljeni odvisnik od prepovedanih drog.

Sodnik je odredil pripor

Na koprski policijski postaji so že kmalu po poskusu ropa in aretaciji osumljenega pojasnili, da so 34-letnika v preteklosti že obravnavali zaradi različnih kaznivih dejanj, predvsem premoženjskih. Osumljen je bil tudi nasilja v družini in drugih kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Dva dni po poskusu ropa so policisti 34-letnika s kazensko ovadbo odpeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku koprskega okrožnega sodišča. Državna tožilka je predlagala, da zanj odredi pripor, s čimer se je sodnik strinjal, zato so ga odpeljali v koprski zapor.


Najbolj brano