Župan ne bi nižal cene zemljišč na Ribniku

Po decembrski neuspešni dražbi zemljišč za sosesko Ribnik SB II so na Občini Ajdovščina pojasnili, da se bo župan znova srečal s potencialnimi kupci in preveril zanimanje za nakup. Ne razmišlja o tem, da bi nižali izklicno ceno, ki je bila 55 evrov na kvadratni meter.

Kdaj bodo znova prodajali zemljišča na Ribniku še ni jasno, župan 
pa, vsaj za zdaj,  ne namerava nižati izklicne cene zanje. Foto: Leo Caharija
Kdaj bodo znova prodajali zemljišča na Ribniku še ni jasno, župan pa, vsaj za zdaj, ne namerava nižati izklicne cene zanje. Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > Občina Ajdovščina je 27. decembra na javni dražbi prodajala približno 16.000 kvadratnih metrov zemljišč za načrtovano gradnjo nove blokovske soseske Ribnik SB II s približno 200 stanovanji. Glede na predhodno izkazani interes je župan Tadej Beočanin pričakoval vsaj enega do dva dražitelja, vendar se na sedežu občine ni zglasil nihče, nihče tudi ni predhodno vplačal varščine. Po neuspeli dražbi je župan napovedal, da se bo takoj po novem letu srečal s potencialnimi kupci in preveril, ali še obstaja interes za vlaganja.

Če bo tako, bo občina razpisala novo javno dražbo, je župan tedaj napovedal in dodal, da občina ne razmišlja o nižanju izklicne cene. S sklepom občinskega sveta ta znaša 55 evrov za kvadratni meter stavbnega zemljišča. Občina bi s prodajo zemljišč na območju Ribnika dobila skoraj 900 tisočakov, ki bi jih ob predvidenih naložbah v občinskem proračunu še kako potrebovala.

Na občini so pojasnili, da v zadevi Ribnik za zdaj še ni nič novega. “Občina tudi ne razmišlja o drugačnih pristopih,” so še dodali.


Najbolj brano