Cilj je jasen - prva liga

Koprski nogometaši so jesenski del sezone sklenili na čelu drugoligaške druščine, kjer si želijo sezono, ki se bo nadaljevala marca, tudi končati. Igralski mozaik je skoraj sestavljen, prva okrepitev pa je najboljši strelec druge SNL Lovre Čirjak iz Krškega.

Pričakovati je, da bo prvak druge SNL primorska ekipa. Bo 
spomladi uspešnejši Koper (v rumenih dresih) ali Gorica? Foto: Tomaž Primožič/FPA
Pričakovati je, da bo prvak druge SNL primorska ekipa. Bo spomladi uspešnejši Koper (v rumenih dresih) ali Gorica? Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Koprski nogometaši so dolga leta zastopali barve svojega kluba v najmočnejšem rangu tekmovanja, po padcu na dno pa se počasi tja tudi vračajo. Trenutno vodijo med drugoligaši. Čeprav njihova prednost pred Gorico znaša vsega dve točki, so rumeni glavni kandidati za neposredno napredovanje med prvoligaše.

Nadaljevati tam, kjer so ostali

S potekom sezone so v Kopru zadovoljni. Kljub nekaj manjšim spodrsljajem strumno korakajo proti naslovu prvaka druge SNL. “Želimo si prve lige. Ambicije, želje in apetiti so veliki. Zavedamo se, da ne bo enostavno, a v uspeh verjamemo. Sem trener te ekipe in zame so ti fantje najboljši. Moramo biti skromni, a vseeno imeti visoke cilje,” je o željah pred nadaljevanjem sezone povedal trener Miran Srebrnič. Koprčani so na igrišču skozi vso sezono delovali kompaktno in niso prejeli veliko zadetkov (12, kar je najmanj v drugi ligi). Nekaj težav so imeli v napadu predvsem v začetku sezone.

Eden glavnih adutov koprskega moštva bo tudi spomladi Dare Vršič. Podaljšana roka Srebrniča na igrišču, ki je zadolžen za razigravanje soigralcev, prekinitve in kreacijo igre, je 35-letni Mariborčan, ki se je v letošnjem prvenstvu tudi štirikrat vpisal med strelce. “Za nas bo vsaka naslednja tekma kot finale. Ne smemo si privoščiti spodrsljaja, ker bo vsak slabši rezultat pomenil več pritiska,” je jasen Vršič.

Prišel Čirjak, morda bo še kdo

Koper je v zimskem premoru zapustilo precej nogometašev, ki so bili tudi sicer v zadnjem obdobju bolj na stranskem tiru. Vodilni v klubu pa so že poskrbeli za prvo okrepitev. Na pripravah, ki so jih Koprčani začeli pred dobrim tednom dni, že pridno zabija Lovre Čirjak. Prav v napadu so imeli rumeni v začetku sezone precej težav. Prvi strelec ekipe je sicer Edi Baša z devetimi goli. “Pozna se, da gre za kakovostnega igralca. Čirjak je prvi strelec druge lige. Dejstvo je, da nam je na nekaterih jesenskih tekmah šepala prav realizacija,” je o novem napadalcu, ki se bo za igralne minute boril z Luko Vekićem in Dejanom Djermanovićem, spregovoril koprski strateg.

Novi okrepitvi Kopra je dobrodošlico zaželel tudi eden najbolj izkušenih v klubu Damir Hadžić, ki si je s Čirjakom slačilnico delil že v Celju. “V vsaki ekipi ob premoru pride do sprememb, kozmetičnih popravkov. Za zdaj je Lovre tu. Poznava se iz Celja, gre za kakovostnega napadalca. Vsak dober nogometaš je vselej dobrodošel, upamo, da bo nadaljeval tam, kjer je ostal v Krškem.”

Na vprašanje, ali bodo v klubu iskali še kakšno okrepitev, je Srebrnič odločen: “Po pogovorih s predsednikom sva prišla do zaključka, da mora še kakšen nov igralec tudi dejansko predstavljati dodano vrednost, v nasprotnem primeru drugih novih obrazov ne bo.” Jasno je tudi, da bo nekaj koprskih nogometašev posojenih v sosednje Dekane. V dresu “Pesjanov” naj bi v spomladanskem delu tako zaigrala Žan Bešir in Kristjan Meštrić.


Najbolj brano