Vlomili v šest tovornih vozil

V nedeljo dopoldne je policija dobila prijavo, da je nekdo vlomil v dve tovorni vozili, parkirani v Postojni. Policisti so na kraju ugotovili, da je bilo vlomljeno v šest tovornih vozil (trije vlomi in trije poskusi vloma), le iz enega pa so ukradli dve plačilni kartici, od katerih je bila ena kasneje tudi uporabljena za nakup goriva v Italiji. Policija nadaljuje z zbiranjem informacij.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > V soboto ponoči so policisti v vasi Gorjansko ustavili 32-letnega Italijana. V postopku mu je bil odrejen alkotest, rezultat je pokazal 0,65 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Audi je ostal brez koles

V soboto ponoči je na Oljčni poti v Kopru nekdo z vozila audi A4 odmontiral vsa štiri kolesa in s tem lastnika oškodoval za 1500 evrov.

Sprli so se pred lokalom

V Kopru so se v soboto ponoči pred lokalom sprli ženska in dva moška. Ženska je lokal zapustila, moška pa sta odšla za njo, zatem se je vnel prepir. Policisti so opravili razgovore in vsem trem izdali plačilni nalog.

Ženska se je po končanem postopku s policisti ponovno razburila in pričela kričati na moškega in mu groziti. Ker je v vinjenem stanju nadaljevala s kršitvijo, so jo ob 4.55 pridržali in ji izdali plačilni nalog.

Pes je napadel otroka

V soboto ob 14.30 je v Sežani pes napadel otroka. Ni ga poškodoval, mu je pa strgal bundo. Lastnica je sicer imela psa na povodcu, vendar jo je pes nenadzorovano vlekel. Lastnici psa so policisti izdali plačilni nalog, sledi obvestilo na VURS.

Avto so ji zasegli

V soboto popoldne so v Dragonji zasegli avto 37-letni voznici, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,00 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi suma, da vozi pod vplivom mamil, je bil opravljen hitri postopek za prepoznavo simptomov, ki je bil pozitiven na opiate. Odrejen ji je bil strokovni pregled, ki ga je odklonila. Sledi ji obdolžilni predlog.

Moški je bil nasilen

V soboto so v Luciji policisti obravnavali nasilje v družini. Nasilnemu moškemu so izrekli prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

Vlomil v izolsko lekarno

V nedeljo ob 3.06 se je v izolski lekarni sprožil alarm. Policisti so na kraju ugotovili, da je storilec še v objektu, kjer so ga tudi prijeli. Prostost so odvzeli 38-letnemu domačinu. Po zaključenih postopkih mu sledi kazenska ovadba.

Vijugal proti Strunjanu

V nedeljo ob 4.20 so policiste obvestili, da voznik avtomobila vijuga po cesti od Portoroža proti Strunjanu. Policisti so ustavili 33-letnega Koprčana, ki mu je alkotest pokazal 0,69 miligrama v litru izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Z mize je izmaknil torbico

V nedeljo popoldne je nekdo v Piranu z mize na terasi zaprtega gostinskega lokala ukradel torbico, ki jo je tja odložila oškodovanka. V torbici je imela gotovino, ključe in dokumente. Občanka je kasneje našla odvrženo denarnico z dokumenti, vendar brez gotovine.

Vlomil v vozilo

V ponedeljek ponoči je nekdo v Kopru na Partizanski ulici vlomil v vozilo, odnesel pa ni ničesar.

Pobegnil s kraja nesreče

V ponedeljek ob 7.36 je policijo poklicala voznica avtomobila iz Sežane in povedala, da je bila pri semaforju v Markovščini udeležena v naletu dveh vozil, povzročitelj pa je pobegnil s kraja. Glede na opis vozila in podatke so policisti v Materiji izsledili povzročitelja, 32-letnega državljana BiH, ki začasno prebiva v Ilirski Bistrici.

Ta je že ponoči vozil pod vplivom alkohola in mu je alkotest pokazal 0,39 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. V ponedeljek zjutraj so mu ponovno odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zasegli so mu vozilo, sledi pa obdolžilni predlog.

Avto je izginil s parkirišča

Med 15. in 20. januarjem je nekdo v Kopru z makadamskega parkirišča ukradel parkiran neregistriran osebni avto renault megane, sive barve, kabriolet, letnik 2000, vreden 550 evrov.

Nelegalno čez mejo

Na območju koprske policijske uprave so policisti od petka do ponedeljka obravnavali 17 oseb, ki so nedovoljeno prestopile mejo med Hrvaško in Slovenijo. Od navedenih oseb je bilo devet oseb že vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, 8 oseb pa je zaprosilo za mednarodno zaščito in so bile odpeljane v azilni dom. Obravnavali so devet državljanov Afganistana in osem državljanov Irana.

Vozil je pijan

Prometni policisti so v soboto ponoči v Podnanosu ustavili 42-letnega voznika avtomobila in v odrejenem preizkusu alkoholiziranosti ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola (0,66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.


Najbolj brano