Osem gradbenikov se poteguje za prenovo Maestosa

Osem gradbenih podjetij se poteguje za 7,9 milijona evrov vredno prenovo hotela Maestoso v Lipici. Razpis za prenovo bazenskega dela pa bodo šele objavili.

Tak bo prenovljeni hotel Maestoso v Lipici. Za  njegovo obnovo se poteguje osem gradbenih podjetij.  Foto: Holding Kobilarna Lipica
Tak bo prenovljeni hotel Maestoso v Lipici. Za njegovo obnovo se poteguje osem gradbenih podjetij.  Foto: Holding Kobilarna Lipica

LIPICA > “Na javno naročilo Holdinga Kobilarna Lipica za prenovo in dograditev hotela Maestoso v Lipici je prispelo osem ponudb. S številom prejetih ponudb smo zadovoljni. Komisija Holdinga bo preverila njihovo ustreznost, potem bo sledil izbor najugodnejšega ponudnika v skladu z zakonskimi roki. Ob sklenitvi pogodbe z najugodnejšim ponudnikom bo podan tudi podatek o izbranem nadzorniku in o morebitnih podizvajalcih izbranega ponudnika,” pojasnjujejo iz vodstva Holdinga. Na vprašanje, ali so med prijavljenimi tudi tuja gradbena podjetja, niso odgovorili.

Direktor Holdinga Matej Oset se nadeja, da v postopku javnega naročila ne bo pritožb, ki bi utegnile podaljšati postopek in zamakniti začetek prenove. Ta se mudi, saj bi prenovljen hotel radi odprli še pred poletno sezono.

Nekoliko z zamikom pa bodo obnavljali velnes in bazenski kompleks. Javno naročilo zanj bodo objavili v kratkem, napovedujejo v Holdingu, saj si želijo obe naložbi zaključiti hkrati, ker je dela za prenovo velnesa in bazenskega kompleksa manj kot za prenovo in dograditev hotela. Na pomisleke, da bo to težko in da bi bilo za goste hotela neprijetno bivati ob gradbišču bazenskega kompleksa, pa odgovarjajo, da bi v tem primeru izvajalec za goste hotela zagotovil najvišjo mogočo raven zaščite pred hrupom. Obe naložbi sta skupaj vredni deset milijonov evrov, ki jih je zagotovila država.


Najbolj brano