Občina bo uredila parkirišče pred šolo

Občina Vipava bo v kratkem postala lastnica stavbnega zemljišča pred vipavsko osnovno šolo in tako uresničila dolgoletne pobude domačinov, ki so že večkrat predlagali odkup ali zamenjavo zemljišč z Agroindom za smiselno zaokrožitev ter ureditev območja pred šolo.

 Foto: Irena Nabergoj GregoriÄŤ
Foto: Irena Nabergoj GregoriÄŤ

VIPAVA > V naravi gre za ožji del makadamskega parkirišča, ki ga uporabljajo zaposleni na šoli in drugi. Občina je izkoristila priložnost v okviru stečajnega postopka za Agroind in oddala ponudbo za nakup stavbnega zemljišča po izhodiščni ceni 12.000 evrov.

Stečajni upravitelj Andrej Perdan je potrdil, da je ponudbo sprejel, pogodbo pa naj bi občini poslal v teh dneh. Občina bo po napovedih župana Gorana Kodelje celotno parkirišče nasproti šole asfaltirala, za letos pa je župan napovedal tudi odkup zemljišč za gradnjo pločnika od Kleti Vipava 1894 do kulturnega doma na Gradišču pri Vipavi.

S tem bodo učencem in drugim krajanom z Gradišča zagotovili varnejšo hojo do šole in središča Vipave. Župan se nadeja, da bodo projektno dokumentacijo za pločnik pridobili letos, izvedbo pa načrtujejo v začetku prihodnjega leta.


Najbolj brano