Doma izgubili kar za 30 košev

Če uporabimo staro novinarsko domislico, bi lahko ugotovili, da je Portorož tekmo začel slabo in katastrofalno nadaljeval.

 Foto: STA
Foto: STA

LUCIJA > Kljub vsemu je igralcem uspelo “zmiksati” neverjetno mešanico brezvoljnosti in nervoze, kar je Ilirija s pridom izkoristila.

Domači so se dokončno predali že v 17. minuti, ko je Luka Rožanc s silovitim zabijanjem z mesta zmanjšal na 28:33 ter prejel čudno tehnično napako, ki je mornarje povsem iztirila.

Portorož : Ilirija 58:88

Dvorana Lucija, gledalcev 100, sodnika Blaž Smrekar (Nova Gorica) in Rok Gostiša (Log pri Brezovici); četrtine – 17:23, 13:24, 9:20, 19:21.

Portorož: Kavgić 11 (2:4), Miklavčič 5, Krmac, Borse, Jovanović 6 (0:3), Rožanc 3 (1:2), Kojadinović 10 (2:3), A. Cvetičanin 3, D. Hodžič 9 (2:2), Katonar 11 (2:3). Trener: Igor Kešelj.

Osebne napake: Portorož 15, Ilirija 20; prosti meti: Portorož 9:17, Ilirija 9:12; trojke: Portorož 7:27 (Katonar 3, A. Cvetičanin, Miklavčič, Kavgič in D. Hodžič 1), Ilirija 11:25; skok: Portorož 22+9 (Kavgić 6+1), Ilirija 26+15.

Drugi del je bil s portoroškega pogleda za pozabo, pri gostih pa sta si posojena mlada upa Cedevite Olimpije Alen Malovčič in Petar Vujačić izboljševala statistiko. Za nekaj dobre volje je v taboru gostiteljev poskrbel zgolj rezervist Marko Jovanović, ki je v izgubljenem položaju z moškim “fajtom” dosegel tri zaporedne koše.

“Slutil sem nekaj takšnega, saj se nam je fond igralcev precej zmanjšal, zato smo čez praznike trenirali bolj polovično,” je po tekmi kratko povedal predsednik Portoroža Branko Cvetičanin.”

Miha Markič po štirih letih

Portorožanom bo v nadaljevanju pomagal Miha Markič. Markič je bil nekdaj član mlajših slovenskih reprezentančnih selekcij. V najboljših igralskih letih je plačal ceno za razpad prvoligaškega kluba v Kopru, s katerim je tedaj podpisal kar petletno pogodbo.

Odtlej je končal študij ekonomije in dres zamenjal s poslovno obleko, kljub temu pa se je odločil, da bo pri 31 letih skušal pomagati Portorožu. Ta je po odhodih Nejca Zupana in Stefana Tovilovića kadrovsko precej podhranjen, pa tudi status Žige Bahorja je negotov. Markič proti Iliriji še ni zaigral.


Najbolj brano