Kamp Plana edini slovenski med 100 najboljšimi v Evropi

Na lestvico 100 najboljše ocenjenih evropskih kampov se je iz Slovenije uvrstil družinski Kamp Plana iz Selc pri Pivki. Tako so odločili ljubitelji kampiranja, ki so tudi letos ocenjevali več kot 23.000 kampov v 44 evropskih državah, ki jih beleži www.camping.info, eden glavnih evropskih vodnikov za kampiranje. Na prvo mesto so uvrstili Grubhof med Salzburgom in Kitzbühelom.

Uvrstitev med 100 najboljših kampov v Evropi  je za kamp Plana iz Selc pri Pivki izziv, da bodo v novi sezoni, ki se začne aprila, še boljši. Foto: www.camping.info
Uvrstitev med 100 najboljših kampov v Evropi je za kamp Plana iz Selc pri Pivki izziv, da bodo v novi sezoni, ki se začne aprila, še boljši. Foto: www.camping.info

BERLIN, PIVKA > “Obiskovalcem je očitno všeč, kar jim naš kamp ponuja: dizajn, pristop in seveda lepota kraške pokrajine,” pravi lastnik kampa Plana in Bara 66 Matjaž Pantelič. Kamp se je prebil na 87. mesto lestvice 100 najboljših. “Res je izjemno, da se nam je uspelo uvrstiti. Smo edini slovenski kamp na lestvici, še več, smo tudi edini kamp iz manjših evropskih držav nasploh. Lestvico krojijo v veliki večini kampi iz Nemčije, Avstrije in Švice. Manjši zelo težko pridejo zraven. A je ta lestvica najbolj objektivna, saj jo oblikujejo samo uporabniki s svojimi ocenami, nobene reklame ali kakšnih digitalnih prijemov ni v ozadju,” je zadovoljen Pantelič. “Lani nas še ni bilo na lestvici 100 najboljših v Evropi. Nas pa je camping.info omenil med desetimi kampi, ki jih je vredno obiskati,” je spomnil. S še boljšimi ocenami pa so se zdaj prebili med Top 100 za leto 2020. Dodana vrednost, ki jo gostje cenijo v kampu Plana, je gotovo Bar 66, v katerem gostom ponujajo zajtrk in večerjo iz lokalnih pridelkov, na posestvu pa imajo tudi islandske konje.

Ocenjevalo je 150.000 ljubitelj kampiranja

Lestvico za leto 2020 je oblikovalo več kot 190.000 ocen, ki jih je spletni strani camping.info zaupalo skoraj 150.000 obiskovalcev. “Šteje izključno zadovoljstvo obiskovalcev, ki ocenijo posamezne kampe,” poudarja direktor camping.info iz Berlina Maximilian Möhrle.

Med deset najbolje ocenjenih evropskih kampov se je poleg prvouvrščenega avstrijskega Grubhofa uvrstil še en avstrijski kamp in šest nemških kampov ter dva italijanska: južnotirolski Schlosshof in Village Marina iz Benetk. Tudi preostalih 90 mest si večinoma delijo kampi iz teh držav.

Med namigi za leto 2020, ki jih sicer ni na lestvici, pa camping.info med drugimi priporoča tudi slovenski kamp Kekec pod Pohorjem in hrvaški kamp Polidor park iz Poreča.


Najbolj brano