Po begu pred policisti končal v blatu

Patrulji novogoriških prometnih policistov je nedeljsko izmeno “popestril” drzni voznik iz okolice Mirna. Okoli poldneva je slabih deset minut s precej nevarno vožnjo divjal pred patruljo skozi Bukovico, Bilje in po Biljenskih gričih, kjer je naposled z belo opel corso obtičal v blatu. Policisti so našli tudi zavojček s heroinom. Čaka ga ovadba in visoka kazen zaradi številnih prekrškov.

Voznik bele opel corse se za zvočne in svetlobne signale policije ni 
zmenil in je pospešil vožnjo. Foto: Leo Caharija
Voznik bele opel corse se za zvočne in svetlobne signale policije ni zmenil in je pospešil vožnjo. Foto: Leo Caharija

VOLČJA DRAGA > Voznik bele opel corse iz okolice Mirna, star znanec policistov, je v nedeljo nekaj minut čez poldan vozil po regionalni cesti iz Volčje Drage proti Bukovci.

Skoraj deset minut divjal pred policisti

Novogoriškim prometnim policistom je v bližini Okroglice “padel v oči”, ker je skozi naselje vozil prehitro, zato so zapeljali za njim in ga z zvočnimi in svetlobnimi signali opozarjali, naj ustavi. A se 34-letnik za njihova opozorila ni zmenil. Še bolj je pohodil plin in pospešil svojo vožnjo. Po ugotovitvah policistov naj bi proti koncu naselja Bukovica vozil s hitrostjo okoli 150 kilometrov na uro, v Bilje pa naj bi pripeljal s hitrostjo več kot 100 kilometrov na uro. V Biljah je nato sunkovito zavil desno med hiše, za tem pa je pot nadaljeval še po makadamski cesti po Biljenskih gričih.

Policisti so ga ves čas skoraj 10-minutne divje vožnje poskušali ustaviti, a je voznik nadaljeval s predrzno vožnjo, med katero ni upošteval niti cestnoprometnih pravil. Storil je več hujših prekrškov. Naposled je na vrhu Biljenskih gričev zapeljal v smeri proti Vrtojbi in z avtomobilom obstal v blatu. Voznik je nato skočil iz avta in poskušal pobegniti peš proti Vrtojbi, a so ga policisti prestregli.

V okolici avtomobila so našli tudi odvržen zavojček iz časopisnega papirja z rjavo grudasto snovjo, za katero so posumili, da je heroin. Zasegli so jo in poslali na nadaljnjo analizo. Vozniku so odredili hitri test, saj so posumili, da je vozil pod vplivom prepovedanih drog. Ta je bil pozitiven na opijate, zato so mu odredili tudi strokovni pregled, ki so ga opravili v bolnišnici.

V nevarnost spravil tudi sovoznika

S 34-letnikom je bil v vozilu 39-letni sopotnik, ki naj bi vozniku ves čas poskušal dopovedati, naj ustavi, a ga ta ni poslušal. Tako je drzni voznik s svojim početjem v nevarnost spravil tudi sovoznika.

34-letnik bo moral zaradi svoje predrzne vožnje globoko seči v žep. Zaradi več hujših prekrškov (prehitra vožnja, nepravilno vključevanje v promet, nepravilna sprememba smeri vožnje ...) so mu izdali plačilni nalog v skupni višini skoraj 1000 evrov, pripisali pa so mu še osem kazenskih točk in mu vzeli vozniško dovoljenje.

Če bo analiza potrdila, da je bil v odvrženem zavojčku heroin, bodo proti njemu zaradi prekrška uvedli še hitri postopek. Po usmeritvah novogoriškega tožilstva bodo policisti zoper 34-letnika spisali še kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.


Najbolj brano