Direktor NK Tabor pojasnjuje prihod Camoranesija: Odločil je trenerski izziv

Konec tedna bi Davorju Škerjancu, direktorju NK Tabor, po podpisu pogodbe z novim trenerjem Maurom Camoranesijem skoraj pregorel telefon. Vseeno pa si je vzel nekaj časa tudi za bralce Primorskih novic.

Mauro Camoranesi in Davor Škerjanc   Foto: Anja Janc
Mauro Camoranesi in Davor Škerjanc  Foto: Anja Janc

Z izbiro trenerja ste zagotovo presenetili slovensko nogometno javnost. Čeprav mnogi niso verjeli, je Mauro Camoranesi zdaj trener v Sežani. Kako ste prišli v stik?

“Vsakega pol leta želimo z neko odmevno potezo narediti korak naprej, o čemer sicer ves čas govorimo. In to je tudi v skladu z našo filozofijo razvoja, saj Tabor presega okvire lokalnega okolja. S Camoranesijem smo v stik prišli že pred časom zaradi drugih zadev, potem pa smo začeli razmišljati, če bi morda prevzel vlogo svetovalca. Začutili smo, da je zdaj čas za nadgradnjo našega dela. Zadnji mesec smo se z Maurom Camoranesijem resneje pogovarjali, če bi prevzel vlogo članskega trenerja. Očitno smo se ujeli, imamo podobno razmišljanje o nogometu. Že pred časom smo rekli, da moramo okrepiti strokovni štab. Moram tudi poudariti, da dosedanji trener Almir Sulejmanović ostaja prvi pomočnik.”

Davor Škerjanc, direktor NK Tabor

“Camoranesi pozna ligo, zelo dobro ve, kakšno ekipo prevzema”

Gre za nekdanjega reprezentanta, svetovnega prvaka, ki je vajen drugačnega sveta, kot je slovenska prva liga. In seveda temu primernega plačila. Koliko sploh pozna ekipo, ki jo prevzema?

“Denar je bilo zadnje, o čemer smo se pogovarjali. Camoranesi nima finančnih potreb, njemu je najpomembnejše ambiciozno okolje, kjer se bo izražal kot trener in gradil svojo kariero. Ligo pozna, zelo dobro ve, kakšno ekipo prevzema. Naše igre je spremljal na daljavo, prek video posnetkov pa si je že ustvaril sliko o slovenskem nogometu. Lahko trdim, da je dobro pripravljen na izziv in ne prihaja v neznano. Tudi za ves slovenski nogomet je njegov prihod uspeh, saj bo pomagal dvigniti raven lige.”

Kaj pa Camoranesijev prihod pomeni glede igralskega kadra? Lahko pripelje še koga na račun svojega imena?

“Težko karkoli povem na to temo, saj se o kadrovskih zadevah še pogovarjamo. Zagotovo bo vključen v kadrovanje ekipe, a to bo potekalo v sedanjih finančnih okvirih. Želimo iskati igralske moči tudi na slovenskem trgu, nikakor nismo, kot so nas označili nekateri vaši kolegi, tujska legija. Poleti je bila nuja hitro poiskati igralce, saj zaradi časovne stiske nismo imeli druge možnosti. Seveda ne gre brez tujcev, a ti morajo biti kakovostni.”

Pričakujete zaradi zvezdniškega imena Juventusa kaj večji obisk tekem? V okolici in v zamejstvu imajo Torinčani veliko privržencev.

“V prvi fazi sodelovanja zagotovo, na daljši rok pa bo marsikaj odvisno od rezultatov. Sicer pa smo s prihodom Maura Camoeranesija doživeli toliko pozornosti, kot je doslej še nismo. Tudi to nekaj šteje.”


Najbolj brano