SGLŠ Postojna prejela nagrado Jabolko kakovosti 2019

Visoka nagrada za uspehe na področju mednarodne mobilnosti je tokrat za področje poklicnega in strokovnega izobraževanja romala v roke Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna, ki se lahko pohvali s široko mednarodno partnersko mrežo.

Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna si je prislužila nagrado 
Jabolko kakovosti.  Foto: Arhiv AGLŠ Postojna
Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna si je prislužila nagrado Jabolko kakovosti.  Foto: Arhiv AGLŠ Postojna

POSTOJNA > Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) vsako leto podeljuje Jabolka kakovosti, nacionalna priznanja za najboljše prakse mobilnosti in mednarodnega sodelovanja. Letos sta visoko nagrado za področje poklicnega in strokovnega izobraževanja iz rok Martine Vuk, državne sekretarke ministrstva za izobraževanje, znanost in šport prejeli profesorici Tadeja Premrov in Tina Šorc, koordinatorki Erasmus+ projektov v SGLŠ Postojna.

Med mnogimi projekti mobilnosti učiteljev in dijakov ter strateških partnerstev v okviru programa Erasmus+ je strokovno komisijo navdušil projekt KEY - Keep Educating Yourself, ki se je zaključil lani. Učitelji postojnske srednje šole so v času trajanja projekta nadgradili svoje znanje in kompetence s področja spravila lesa, nova znanja pa so prenesli v redno prakso, saj so v okvir odprtega kurikula uvedli nov modul žičničarstvo.

Na Cmepiusu so v obrazložitvi nagrade dodali, da so aktivnosti programa Erasmus+ doprinesle k dvigu kakovosti sistema poklicnega in strokovnega usposabljanja, udeleženci pa so zagotovili trajnost rezultatov projekta Erasmus+ in premaknili kamen v mozaiku ohranjanja in skrbi za gozdove.

Ravnateljica SGLŠ Postojna Cvetka Kernel je ponosna, da je Cmepius v projektu KEY prepoznal ustvarjalnost in odličnost. Dodala je, da ima šola jasno vizijo glede umeščanja mednarodnih aktivnosti v šolski prostor in mednarodno sodelovanje prepoznava kot nujno za sodobno šolo, predvsem pa kot orodje, s katerim sledijo k doseganju vzgojno-izobraževalnih ciljev.


Najbolj brano