Javno silvestrovanje le še v Postojni

V krajih od Postojne do Ilirska Bistrice in Komna bo edino organizirano javno silvestrovanje v Postojni, v Ilirski Bistrici pa samo za otroke. A to nikakor ne pomeni, da bo slovo od starega leta kaj manj veselo.

 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

POSTOJNA > Postojna je edini kraj od Ljubljane do Istre, kjer bo danes organizirano javno silvestrovanje na prostem. Tako kot že vrsto let doslej bodo vsi, ki jih kakšna stopinja pod ničlo ne moti, novo leto lahko pričakali na osrednjem postojnskem Titovem trgu. Do odštevanja sekund jih bo tam zabavala skupina Lisjaki, opolnoči pa jim bo voščil in jim izrekel zdravico tudi postojnski župan Igor Marentič.

V Ilirski Bistrici, kjer so zadnjih osem let tudi imeli javno silvestrovanje, ga tokrat prvič ne bo. “Razlog je predvsem ta, da se gostinci niso odločili za sodelovanje,” je pojasnila Maja Uljan iz bistriškega Turistično informacijskega centra. “Bodo pa silvestrovanja potekala v organizaciji posameznih gostincev in turističnih kmetij,” je dodala. Občina bo tudi letos poskrbela za silvestrovanje najmlajših, in sicer danes v Domu na Vidmu ob 17. uri s pevko Andrejo Zupančič in obiskom dedka Mraza. Sicer pa so se Bistričani v decembru že naužili zabave, saj sta bila zadnji dve decembrski soboti v ogrevanem šotoru pri gimnaziji koncerta zabavne glasbe.

Tudi v Sežani javnega silvestrovanja ne bo, bo pa za praznično vzdušje poskrbel Kosovelov dom s silvestrsko predstavo. Ob 20. uri se bodo obiskovalci lahko nasmejali ob premieri komedije Shoes u glavo. Serija “kratkih, krotkih in krutih zgodb” je nastala v koprodukciji D Brus braders, Kosovelovega doma in T.I.P. Teatra, režisersko taktirko je prevzel Boris Kobal, igrajo pa Boris Devetak, Franko Korošec, Žan Papič in Dominik Vodopivec. Predstavi bo sledila še zdravica s penino in prigrizkom.

Kdor ne želi biti prikrajšan za silvestrovanje na prostem in ognjemet, se lahko odpravi v bližnji Trst. Na osrednjem tržaškem Velikem trgu bo za zabavo obiskovalcev od 22.30 dalje skrbel pester nabor glasbenih žanrov in drugih nastopajočih, na pročelju Mestne hiše pa bodo lahko občudovali poseben svetlobni “show”. Zanj bo tržaška občina odštela 17.000 evrov, enako vsoto je namenila tudi ognjemetu, ki bo nebo nad Trstom razsvetlil opolnoči. Kar precej Kraševcev zadnja leta sicer tržaški ognjemet raje kot iz mesta opazuje s pobočij nad Trstom, ena od priljubljenih točk je tudi razgledna točka pri obelisku na Opčinah.


Najbolj brano