Parkirišče za avtodome, kombije in tovorna vozila

Po novem je treba parkirnino plačati tudi pod deteljico v Ulici 15. maja v Kopru. Del parkirišča je namenjen izključno parkiranju avtodomov in kombiniranih ter tovornih vozil do 3,5 tone skupne mase, del pa osebnim avtomobilom.

Po novem je treba parkirnino plačati tudi pod deteljico v Ulici 15. maja.
Po novem je treba parkirnino plačati tudi pod deteljico v Ulici 15. maja. 

KOPER > Do posebnega abonmaja, ki stane 15 evrov na mesec, so upravičeni koprski občani (za avtodome) in pravni subjekti, ki izvajajo registrirano dejavnost s sedežem na območju koprske občine (za kombinirana in tovorna vozila).

Pogoj za izdajo abonmaja je tudi ta, da je vozilo v lasti občana oziroma pravnega subjekta, ki izvaja registrirano dejavnost s sedežem v koprski občini, oziroma ga ti uporabljajo na podlagi lizing pogodbe. Imetnikom abonmaja za kombinirana in tovorna vozila ponujajo še dodatno ugodnost, in sicer možnost pridobitve posebnega abonmaja za parkiranje na omenjenem parkirišču za dve osebni vozili, za katerega bodo morali odšteti dva evra. Istočasno parkiranje obeh vozil z registrskimi številkami, ki sta navedeni na abonmaju, ne bo mogoče.

Drugi del parkirišča pod deteljico je namenjen parkiranju osebnih vozil s splošnim mesečnim abonmajem, rezervacija parkirnih prostorov ni mogoča. Sicer lahko lastniki osebnih vozil na obeh parkiriščih parkirajo po veljavnem ceniku.

Za parkiranje do štiri ure je treba odšteti en evro, za celodnevno parkiranje pa dva evra, medtem ko sta prvi dve uri parkiranja brezplačni.


Najbolj brano